Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Уже понад 50 випускників навчального закладу з Нововолинська навіки стали Героями...

70 років – це – рубіж, який дає змогу з вдячністю проаналізувати минуле й з надією і впевненістю дивитися у майбутнє.

Фото Алли ЛІСОВОЇ.

Уже понад 50 випускників навчального закладу з Нововолинська навіки стали Героями...

Нововолинський центр професійно-технічної освіти, де виховують насамперед Людину-Патріота, відзначив 70-річчя з дня заснування

 

 ...Це був свого роду переможний звіт, який вдався завдяки неабияким зусиллям багатьох поколінь педагогів, майстрів, вихователів, учнів Нововолинського центру профтехосвіти за сім десятиліть!

Попри примхи погоди, воєнний стан і всі пов’язані з ним негативні моменти, урочиста зала закладу ледь вмістила всіх охочих сказати подячне слово за натхненну і результативну працю. 

Серед таких – народний депутат України Ігор Гузь, голова Волинської обласної ради Григорій Недопад, депутати обласної ради Андрій Бокоч та Юрій Сиротюк, голова Волинського теркому працівників вугільної промисловості

Роман Юзефович, представники обласного управління освіти, закладів профтехосвіти Волині, влади Нововолинська, Поромівської територіальної громади, численні друзі й прихильники.

 

 За сім десятиріч заклад, започаткований як гірничо-промислова школа, випустив у світ більше 70000 кваліфікованих робітників. Історію становлення і розвитку центру профтехосвіти учасники свята змогли побачити в кадрах відеофільму.

Директорка закладу Валентина Приступа оригінально презентувала весь чималий колектив, запросивши всіх працівників у центр зали. Багато з них цього дня отримали нагороди: грамоти, подяки, вітальні адреси й, звісно, подарунки – від Міністерства освіти й науки, обласної, районної, міської та сільської рад. До прикладу, майстра виробничого навчання Оксану Легун та викладачку спецдисциплін Олену Лучинець відзначено званням «Відмінник освіти України».

Були й досить несподівані номінації. Пожвавлення і гучні оплески «зірвала» директорка Валентина Іванівна, коли представник шахтарської спільноти Роман Юзефович зачислив її до шахтарської гвардії Волині, вручивши однойменну медаль, а її колеги – відзнаку покровительки шахтарів святої Варвари.

70 років – це не лише історична віха. Це – рубіж, який дає змогу з вдячністю проаналізувати минуле й з надією і впевненістю дивитися у майбутнє.

А воно в Нововолинського центру профтех-освіти, без сумніву, є. Бо хто ж, як не завтрашні будівельники, газозварювальники, автослюсарі, кравці та кухарі відбудовуватимуть нашу Україну? 

Присутні щиро зичили їм та усьому колективу Нововолинського центру профтехосвіти натхнення, нових креативних ідей, творчої праці й невпинного руху вперед.

І найголовніше. У стінах цього закладу виховують справжню Людину – Патріота, Воїна, справжнього Українця. Пам’ять таких (а їх, на жаль, уже більше 50 чоловік), які вийшли з стін Центру й навічно вписані в Книгу Героїв, – вшанували хвилиною мовчання. 

В цей момент помисли всіх присутніх були єдиними: нехай  швидше настане 

Перемога! 

Алла ЛІСОВА.

Реклама Google

Telegram Channel