Курси НБУ $ 39.67 € 42.50
Зеленському треба боятися «ворога  у ліжку»

Андрій Єрмак і Володимир Зеленський.

Фото: Громадське.

Зеленському треба боятися «ворога у ліжку»

А саме Андрія Єрмака

Зеленському варто боятися аж ніяк не Залужного. Який ніде і не писнув про потенційну політичну кар’єру.

І навіть не Буданова. З вищим рівнем довіри. І любов’ю тікток-планктону.

Боятися треба «ворога у ліжку». А саме Андрія Єрмака. Який підбирається ближче і перебирає повноваження Володимира Олександровича на себе.

Авторитетне американське видання Politico видало рейтинг ключових персон 2023 року. Бачу, як придворна блогерня за викликом уже почала розгон тези про те, як «ура! Єрмака визнали нашим віцепрезидентом». Однак це не так. І той рейтинг має цікаві підтексти й тони – така американська традиція письма)

Зеленський потрапив у категорію «Мрійники». З приміткою у тексті, що Зеленський «перейшов до читання лекцій західним партнерам – і це не так успішно, як його піднесені промови». Його сусіди в категорії політики другого порядку – міністр внутрішніх справ, ірландська політикиня, німецький фехтувальник і президент МОК. І на другому місці декоративно-інтернетний опозиціонер із РФ Навальний. «Р@с₴йський Мандела», – я тут голосно сміялась.

Натомість Андрій Єрмак потрапив у категорію «Діячі». Де його карикатуру помістили поміж Еммануелем Макроном та Ердоганом – це два політики, яких найбільше шанує Зеленський. І на обох хотів би бути схожим. У цій категорії політики першого порядку – Урсула фон дер Ляєн, Джорджа Мелоні. Politico називає Єрмака «зеленим кардиналом». Це гра слів. Не сірий навіть. Такий собі наш кардинал РішАльє.

А далі підмічені цікаві деталі, пасхалочки.

Деталь перша – «Це пов’язано з тим, що Єрмак очолює Офіс Президента України Володимира Зеленського, чиє прізвище походить від східнослов’янського слова «зелений», а також із тим, що він має звичку відвідувати фотосесії у вбранні кольору хакі у стилі мілітарі...». Уже не вперше західні видання звертають увагу на показушне мілітарі для фотосесій. Це про здаватись, а не бути.

Деталь друга, більш суттєва.

«Оскільки власні закордонні поїздки Зеленського обмежені, Єрмак їздив у відрядження по всьому світу від імені свого боса, зустрічався з іноземними високопосадовцями, проводив переговори та укладав угоди (що, згідно з Конституцією України, має належати до компетенції президента, а не його заступника)».

Видання Politico, яке має низку договорів на співробітництво з інформаційними гігантами, прямо каже, що товариш Зеленського керує замість глави держави, не маючи повноважень за Конституцією. А далі – примічає, що цей лівий мужик укладає угоди, які за компетенцією належать президенту.

Це цікавий сигнал світу, що угоди з Єрмаком – малолегальні і пахнуть ароматом узурпації. До речі, приблизно таке було в Південній Кореї у 2016 році. Коли президентка здавала секрети та повноваження своїй подрузі та радниці. А та потім вимагала хабарі у компаній типу Samsung. Були великі протести і подружок посадили до тюрми за узурпацію.

Прикметно, що цей текст у подібній тональності вийшов після візиту Єрмака до США, який був, м’яко кажучи, провальним. І обріс низкою цікавої інфи, як наші ларьочники думали продати республіканцям та демократам абсолютно різні позиції.

Тому Зе не в ЗСУ варто шукати конкурентів. А у тому, хто називає себе другом, а по факту вже давно стягнув ковдру на себе. І зробив із неї кокон. Поки що Зеленському лишається сумнівний приз – звання мрійника року, у якого з-під носа забирають повноваження. 

Читайте також: Зеленський в Аргентині провів зустрічі з трьома лідерами країн Латинської Америки.

Реклама Google

Telegram Channel