Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
«Мамам завжди є про що поговорити, особливо тим, у яких хворі діти»

На змістовній зустрічі всі мами почувалися родиною.

Фото Володимира БРАТЧУНА.

«Мамам завжди є про що поговорити, особливо тим, у яких хворі діти»

Одного з листопадових днів вулицями Горохова йшли з квітами жінки. Було не свято й могла у будь-яку хвилину тривожно завити сирена, але наперекір лихоліттю ті жінки усміхалися, а букети в їхніх руках засвідчували про якусь гарну й незабутню подію. «Її я вимріяла більше двох років тому. Часто уявляла, якою зроблю зустріч матусь, дітки яких потерпають від важких вроджених недуг чи прикуті ними до ліжок, але запросити неньок усе не випадало. Спершу завадив карантин через коронавірус, а невдовзі почалася війна. Та сидіти, склавши руки, не можу, бо, як упадемо духом, то краще від того не буде нікому…» – як завжди, до захоплення щиро й мудро розповідала мені про свою втілену в життя чергову мрію президентка благодійної місії «Сонце любові», депутатка Горохівської міської ради Ольга Дубінська

«А хто ж не знає пані Олю?!»

Цьогоріч виповнюється 20 років, як Ольга Дубінська покликала у створену нею організацію тих краян, які доти самотужки боролися зі своїми хворобами, вирішували проблеми, пов’язані з болем та інвалідністю, й наодинці намагалися впоратися з душевними тривогами.

Тоді вулицями Горохова до новоствореної місії їхали десятки людей в інвалідних візках різного віку. Пам’ятаю, що в прохолодному приміщенні, де відбулося перше засідання, було до сліз щемно від зболених оченят сонячних діток і затишно від мрій, планів, задумів, про які всім повідала засновниця «Сонця любові» Ольга Дубінська.

Президент благодійної місії  «Сонце любові» Ольга Дубінська ладна небо прихилити всім добрим людям.
Президент благодійної місії «Сонце любові» Ольга Дубінська ладна небо прихилити всім добрим людям.

 Вона дотримала слова й зробила набагато більше, ніж сама могла уявити: горохівські сонцелюби засяяли на всю Україну своїми талантами на різноманітних виступах, виставках, конкурсах, у Горохові став традиційним і улюбленим фізкультурно-оздоровчий фестиваль для людей із інвалідністю. Пані Ольга зуміла налагодити дружні стосунки зі закордонням і тепер з її місією співпрацюють доброчинці з Німеччини, Польщі та інших країн, підтримуючи горохівчан інвалідними візками, милицями й усім тим, без чого їм не обійтися в повсякденні. Ці речі надсилає в різні регіони

України всім, хто цінує її добропорядну вдачу й просить допомоги, не сумніваючись, що від лідерки в інвалідному візку вона не забариться.

– Хто ж не знає Ольги Володимирівни, її завзяття, доброзичливості й людяності? Це дуже сильна духом і душею жінка! – подивувала мене в Копенгагені дружбою із землячкою директорка команди Fight for Right Тетяна Герасимова з Дніпропетровщини, яка бореться за дотримання прав людей із інвалідністю в Україні. Зізнаюся: цього разу за тисячу кілометрів від дому я подвійно гордилася знайомством із Вами, пані Олю!

«Хотілося, щоб зустріч була не такою, як завжди»

Сонцелюби щочетверга поспішають у свій затишний офіс, де виготовляють чудові вироби, організовують тематичні заходи, підтримують одні одних й Україну молитвами й хорошими справами. До слова, цими днями радіють дарункові від депутата обласної ради Тараса Щерблюка – бочче (гра з м'ячем, різновид боул-спорту – Ред.) вартістю 22 тисячі гривень. Про таку могли лише мріяти! Та Бог дає так родині Щерблюків, що її доброти й допомоги вистачає усім.

У «Сонці любові» повсякчас спілкуються більше 25 мам хворих дітей різного віку. Багато з них вже дорослі, але лише роками…

Цими днями радіють дарункові від депутата обласної ради Тараса Щерблюка – бочче вартістю 22 тисячі гривень. Про таку могли лише мріяти!

– Уявляєте, як ці нені свого часу чекали народження здорових діток, скільки потрібно віддавати сили й любові, щоб вони усміхалися крізь біль і безпорадність. Тому я й задумала цю зустріч, щоб мами могли бодай кілька годин відпочити від домашніх клопотів за душевною розмовою. Звісно, побути в святкових сукнях та із зачісками. Задля цього місцем зустрічі люб’язно й безкорисливо запропонувала своє кафе «Фенікс» його власниця Олена Данилюк.

Хотілося, щоб розмова не зводилася до буденних клопотів, тому розповісти про все, що робиться в нашій громаді, запросила голову Горохівської міської ради Віктора Годика, його першого заступника Максима Ящукевича й подругу всіх сонцелюбів, головну спеціалістку відділу розвитку та інвестицій ради Тетяну Янюк.

Чоловіки прийшли з квітами й від цього товариство вродливиць було в захваті.  Багато корисного й важливого учасниці зустрічі почули від психолога Марини Сокол, яка постійно надає послуги сонцелюбам. Цього разу її заняття з арттерапевтичними вправами відбулося в рамках проєкту «Кееp calm and love Ukraine»/ «Зберігаємо спокій і любимо Україну».

Почувши про такий гарний захід, пригостити всіх своїми солодощами зголосилася знана на Горохівщині майстриня випічки Олеся Синюк, смачними канапе й пиріжками – хороша господиня з Рубіжного Лариса Мухтарова. Коштами на продукти допоміг керівник ТзОВ «Пода-Волинь», данець Пол Далгардт, а на добру згадку гуртом сфотографувалися у фотозоні, облаштованій Людмилою Степанюк.

…Здавалося, вродливішими й упевненішими в собі жінки поспішили додому в міські й сільські оселі, до своїх дітей.

Дякували Ользі Володимирівні за її серце-сонце й висловили сподівання, що такі зустрічі невдовзі стануть традиційними в мирній переможній Україні.

Леся ВЛАШИНЕЦЬ.

Читайте також: На Волині село вже місяць відрізане від світу.

Реклама Google

Telegram Channel