Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Речник Державної прикордонної служби розповів про законність перевірок документів на кордоні

Перевірка документів на кордоні

Фото: Фейсбук.

Речник Державної прикордонної служби розповів про законність перевірок документів на кордоні

Правила перетину кордону наразі не змінилися. Проте прикордонники почали більш прискіпливо перевіряти документи у чоловіків, зважаючи на велику кількість підробок

Прикордонники при перевірці чоловіків віком від 18 до 60 років можуть вимагати додаткові документи з територіального центру комплектування (ТЦК). Про це повідомив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко.

Йдеться на сторінці видання Слово Правди.

Посадовці «на свій розсуд» можуть вимагати додаткові військово-облікові документи з ТЦК, які підтверджують відстрочку або звільнення від мобілізації. Йдеться про витяг з протоколу ТЦК або запис про відстрочку у військово-облікових документах, розповіли у ДПСУ.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець направив листа до Держприкордонслужби з проханням надати інформацію щодо документів, які вимагають працівники ДПСУ в громадян для перетину кордону, а також правові підстави такої вимоги.

Омбудсмен зазначив, що 31 грудня на різних пунктах пропуску утворилися величезні черги, деякі люди стоять понад добу. Причиною є посилення контролю громадян, які бажають виїхати за кордон. Окрім цього, як пишуть медіа, прикордонники посилено перевіряють документи в осіб з інвалідністю та тих, хто їх супроводжує, багатодітни х батьків, людей, які їдуть за системою «Шлях», а також вимагають військово-облікові документи із записом про відстрочку від мобілізації. Однак ніхто не може бути примушений робити те, що не передбачає законодавство.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Volyn Nova.

Читати також: Правила мобілізації 2024: кому не дадуть «бронь» і хто може її втратити.

Реклама Google

Telegram Channel