Курси НБУ $ 39.40 € 42.34
 «Боровся до останнього»: назвали причину смерті колишнього зіркового футболіста «Волині», який вигравав Кубок УЄФА

У складі луцької «Волині» Богдан Шершун провів 22 матчі і забив 1 гол.

Фото із сайту fcvolyn.net.

«Боровся до останнього»: назвали причину смерті колишнього зіркового футболіста «Волині», який вигравав Кубок УЄФА

Богдан Шершун увійшов у Вічність 42-річним

В ексгравця «Дніпра», київського «Арсеналу», московського ЦСКА та луцької «Волині» було виявлено пухлину мозку, яка стала причиною смерті володаря Кубка УЄФА.

Про це в коментарі порталу Sport24 розповів колишній партер Шершуна з московського ЦСКА Ролан Гусєв. За інформацією ексфутболіста збірної росії, українець проходив лікування в Бельгії та довго боровся з недугом, а його смерть викликала справжній шок.

«У мене немає слів. Богдан – моя близька людина, друг, з яким ми завжди дивилися один одному в очі. Я оплакую його так само, як і всі рідні. У Богдана була пухлина мозку, він був у Бельгії. Він боровся, лікувався. 42 роки, красень, блакитні очі... Пішов – і все», – сказав Гусєв.

Шершун є вихованцем футбольної академії «Дніпра», де й розпочав професійну кар'єру. Після п'яти сезонів у складі «синьо-біло-блакитних» Богдана запросили до московського ЦСКА, де він одразу став основним гравцем. У сезоні 2004/05 разом із російською командою виграв Кубок УЄФА, після чого повернувся до рідного клубу.

Українець закінчив кар'єру влітку 2014 року, відігравши рік у луцькій «Волині» (провів 22 матчі, забив 1 гол). В його активі чотири матчі за збірну України. Після закінчення кар'єри працював телеекспертом.

До речі

Колишній наставник «Волині» Віталій Кварцяний розповів, що кар’єра померлого напередодні Богдана Шершуна могла скластися інакше.

– Я точно знаю, що Шершуна запрошували до «Динамо», коли головним тренером був Лобановський. Але він у підсумку вибрав «Дніпро», а потім ЦСКА. У Києві за Валерія Васильовича були тренування на виснаження, можливо, Шершун вибрав ощадливий режим, більш ігровий і тактичний, який сповідували «Дніпро» і ЦСКА.

Щодо збірної, то напевно, там були сильніші гравці, ніж Шершун, той же Головко в парі з Ващуком, Русол. У деяких моментах внизу Богдан не встигав прийняти м’яч і спритний, різкий нападник міг піти у відрив. У Шершуна була в пріоритеті позиційна гра, — сказав Кварцяний.

Читайте також: Зрадник України із Волині Анатолій Тимощук утік із росії?.

Реклама Google

Telegram Channel