Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
У Старій Гуті на Волині 200 учнів повертаються до очного навчання

Облаштоване укриття у Старогутівському ліцеї на Старовижівщині.

Фото – Старовижівська селищна рада.

У Старій Гуті на Волині 200 учнів повертаються до очного навчання

Там облаштували укриття

З 15 січня 2024 року 200 учнів Старогутівського опорного ліцею Старовижівської громади виходять на очне навчання. В закладі облаштували укриття.

Від початку повномасштабного вторгнення діти ліцею вчились дистанційно, розповіла «Суспільному. Луцьк» керівниця гуманітарного відділу селищної ради Валентина Яриніч.

З її слів, укриття облаштували за гроші місцевої громади. На це витратили приблизно сто тисяч гривень. Роботи розпочали влітку 2023 року.

Вперше за два роки від початку повномасштабного вторгнення учнів вийдуть на очне навчання. Фото – Старовижівська селищна рада.
Вперше за два роки від початку повномасштабного вторгнення учнів вийдуть на очне навчання. Фото – Старовижівська селищна рада.

 Реконструювали старе приміщення шкільного овочесховища.

«Будівельні роботи проводили місцеві жителі, батьки учнів та вчителі. Все зробили власними силами», – каже керівниця гуманітарного відділу селищної ради.

Всього у Старовижівській громаді дев'ять шкіл, вісім садочків, один інклюзивно-ресурсний центр та заклад позашкільної освіти, каже Валентина Яриніч. Станом на 12 січня 2023 лише в Чевельській гімназії, де навчається 42 учні та Старогутівському дошкільному закладі немає укриттів.

«Наразі ми розробили проєктно-кошторисну документацію і плануємо розпочати будівництво укриття в Чевельській гімназії цього року теж за кошти місцевого бюджету», – говорить посадовиця.

Яка ситуація зі шкільними укриттями на Волині

Як розповіла у коментарі « Суспільному» начальниці управління освіти й науки обласної державної адміністрації Наталія Матвіюк, на Волині є 535 шкіл.

Станом на 12 січня в очному форматі навчання здійснюється у 352 закладах загальної середньої освіти, дистанційно працює 37 закладів. Ще 146 шкіл області працюють у змішаному форматі.

Читайте також: В райцентрі на Волині збільшили вартість харчування для школярів.

Реклама Google

Telegram Channel