Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Як здійснюється робота офіцерів безпеки в школах Волинської області при кордоні з Білоруссю (Відео)

Майте на увазі.

Фото: Суспільне Луцьк.

Як здійснюється робота офіцерів безпеки в школах Волинської області при кордоні з Білоруссю (Відео)

У селі Великий Курінь, що за 18 кілометрів від кордону з Білоруссю, у місцевому ліцеї розпочав роботу офіцер безпеки

Ним став 26-річний Владислав Заєць із Ковеля, який до призначення на цю посаду був у складі роти конвойної служби.

Як розповів Суспільному Владислав Заєць, працюватиме у школі та житиме у селі до кінця цього навчального року.

Чоловік каже, що його робочий день починається з восьмої години ранку. Перед початком навчання офіцер громади оглядає приміщення школи на виявлення небезпечних предметів. Робочий день у нього триває вісім годин.

 

 «Мої обов'язки — безпека в школі: забезпечення публічної безпеки та порядку, перевірка осіб, які заходять на територію школи, а також не допустити сторонніх осіб, щоб зайшли в школу, тим більше зі зброєю», — розповідає Владислав Заєць.

Офіцер безпеки забезпечений металошукачем, планшетом, електрорадіостанцією, каскою, гумовою палкою, кайданками та газовим балончиком. Перший тиждень Владислав Заєць стажується, поки він немає вогнепальної зброї, але потім в офіцерів громади передбачається її наявність.

У ліцеї, за словами директора Степана Кундіка, навчається 152 дитини з сіл Великий Курінь та Проходи. Про запровадження посади «офіцера безпеки» батьки учнів відгукуються позитивно.

«Я вважаю, якщо це взагалі на рівні державному прийнято, що це потрібно, то це має бути», – сказала про роботу офіцера безпеки мама школярів Альона Клямар

 

 У селі Великий Курінь немає поліцейського, найближчий пункт поліції – у селищі Любешів, що за 11 кілометрів, каже директор ліцею Степан Кундік. Тому поява офіцера, з його слів, має вплинути й на безпеку в селі. Хоча жодних надзвичайних ситуацій за час повномасштабної війни тут не фіксували.

У 47 школах Ковельського та Камінь-Каширського районів на Волині, що розташовані поблизу кордону з Білоруссю запрацювали офіцери безпеки, розповіла Суспільному начальниця сектору ювенальної превенції Нацполіції в області Інна Остапович. З її слів, поліцейських для охорони навчальних закладів відбирали серед співробітників Головного управління Нацполіції Волині, поліції охорони та патрульної поліції.

Фінансуватиме роботу поліцейської охорони в школах Міністерство внутрішніх справ України. На території Любешівської громади офіцери безпеки розпочали роботу в семи навчальних закладах, каже селищний голова Олег Кух.

Як раніше розповіла Суспільному начальниця управління освіти і науки облдержадміністрації Наталія Матвіюк, в рамках проєкту в майбутньому всі школи в Україні будуть охоплені охороною офіцерів безпеки.

 

 Відео:

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Volyn Nova.

Читайте також: На Волині вперше відбулися змагання із зимової риболовлі імені Романа Карпюка (Фото).

Реклама Google

Telegram Channel