Курси НБУ $ 39.43 € 42.75
19-річний форвард із Луцька став гравцем футбольного клубу з Англії

Спортсмен зазначив, що все життя жив у Луцьку та грав за ФК «Волинь», який допоміг йому розвинутися як відмінному спортсмену.

Фото: suspilne.media.

19-річний форвард із Луцька став гравцем футбольного клубу з Англії

Колишній вихованець «Волині» та «Шахтаря», 19-річний Антон Дудік із Луцька продовжить спортивну кар'єру в англійському професійному футбольному клубі «Карлайл Юнайтед» (Carlisle United F.C.)

Аби пробитися у професійний футбол, хлопець старанно працював над собою останні декілька років.

Про це пише Суспільне.

«Це перший професійний контракт для мене. Грати в Англії — це краще, що може отримати молодий гравець. Тут чудові тренери та умови, фантастичні вболівальники. Продовжу працювати над собою та хочу, щоб про мою країну, яка потерпає від російської агресії, знали у світі», — каже хлопець.

Спортсмен зазначив, що все життя жив у Луцьку та грав за ФК «Волинь», який допоміг йому розвинутися як відмінному спортсмену. До того, як переїхати до Англії, волинський футболіст жив у Польщі, куди переїхав з початком повномасштабної війни. У місті Вроцлав Антон Дудік виступав за «Шльонськ» (Śląsk) в юнацькій збірній.

«Хочу подякувати йому та всім тренерам, тому прикро що наразі призупинив своє існування... Влітку того року я повернувся до України, щоб побачити свою сім’ю та друзів, і пізніше поїхав до Англії», — сказав лучанин.

В англійському місті Карлайл, де зараз проживає, Антон познайомився з футбольним агентом, котрий своєю чергою порекомендував юного спортсмена, який себе проявив, тренеру ФК «Карлайл Юнайтед».

«Він побачив мої відео кліпи і його це зацікавило. Я тренувався один місяць, зіграв декілька матчів і мені сказали, що клуб хоче підписати зі мною контракт. Моя позиція ж нападник або під нападником. Це основний склад, і також я можу грати за молодіжну команду», — додав 19-річний спортсмен.

На офіційному сайті футбольного клубу повідомили: менеджер «Карлайл Юнайтед» Пол Сімсон зазначив, що 19-річний лучанин неодноразово тренувався зі спортсменами клубу, і таким чином його потенціал помітили.

«Ми залучили його, щоб він почав тренуватися з молодіжною командою. Антон був з нами протягом останніх кількох місяців. У нього є досвід роботи з кількома великими клубами в Україні, і я радий бачити, як він розвивається», — додав менеджер клубу.

Після випробувального періоду спортсмен Антон Дудік підписав угоду з представником Першої ліги, яка розрахована до кінця сезону 2023/2024.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Volyn Nova.

Читайте також: Волинянин здобув срібло на міжнародному турнірі зі стрибків у висоту.

Реклама Google

Telegram Channel