Курси НБУ $ 39.40 € 42.34
Знаменитий «Реал» підписав найвищого українця (Відео)

Велетень з України буде грати за найтитулованіший клуб планети Земля.

Фото – X / ricardog232.

Знаменитий «Реал» підписав найвищого українця (Відео)

Зріст 17-річного воротаря Іллі Волошина – 202 см – і він ще буде рости

Український голкіпер Ілля Волошин перейшов у мадридський «Реал» (Іспанія).

Контракт з футболістом розрахований до 2026 року.

Попереднім клубом Волошина був «Райо Махадаонда» – клуб третього дивізіону першості Іспанії.

Ілля – вихованець ДЮСШ міста Новомосковськ Дніпропетровської області.

Про інтерес іспанських грандів до Волошина розповів колишній тренер голкіпера Андрій Пісний, в інтерв'ю для видання «Український футбол»

За його словами, у «Реалі» Іллю привітав Андрій Лунін – український голкіпер першої команди та національної збірної.

«Ілля розповідав, що в літнє міжсезоння 2023 року в [«Райо Махадаонди»] був спаринг з «Реалом» Б, і тренер його випустив на останні 25 хвилин. Одразу після гри на нього вже обабіч поля чекали скаути «Атлетико» та «Реала», – пояснив Пісний.

«Іллю одразу повезли до «Атлетико» показати резиденцію. А за кілька днів його повезли вже у «Реал». У «Реалі» Волошина зустрів Андрій Лунін і провів йому екскурсію резиденцією. Після цього Ілля вирішив підписати контракт із «Реалом».

«Або він буде в системі «Реала», або йому оформлять оренду в тому ж «Райо» і він виступатиме за ту саму команду, – додав тренер. – Сподіваюся, що таки заберуть до «Реала». Іллю потрібно вчити, у «Реалі» кваліфікація тренерів точно вища».

Український воротар Ілля Волошин перейшов у мадридський «Реал». Фото – X / ricardog232.
Український воротар Ілля Волошин перейшов у мадридський «Реал». Фото – X / ricardog232.

 – Волошин дуже високий. А коли прийшов до вас, якого був зросту?

– У U-15 вже два метри на зріст був, зараз навіть трохи більше. Долонька – як мої дві. Вже коли грали з Шахтарем із їхньою командою 2007 року народження, він був помітний, на нього тренери звертали увагу.

– Які Ілля має ігрові якості? 

– Він завжди холоднокровний та врівноважений, навіть після помилки. Не метушився. Є діти, які після промаху починають гризти себе зсередини. І помилка породжує нову помилку. А Ілля такий, підніме руку: «Андрію Миколайовичу, не нервуйте, все нормально, я зрозумів». Заспокоював мене :-) І другий момент – м'яч просто прилипав до його рукавичок, майже ніколи не відскакував.

Волошин – дуже компанійський хлопець, завжди в команді. Пацани дуже швидко прийняли його до команди. Дітей не обдуриш, вони, коли бачать, що прийшов сильний гравець – одразу приймають. У команді він мав авторитет.

Завжди дотримувався субординації. Мама його каже: «Зателефонуйте йому, Андрію Миколайовичу, він сам вам дзвонити соромиться».

– Високі воротарі не завжди добре складаються, працюють із нижніми м'ячами. У Волошина як із цим?

– На превеликий подив, все було дуже добре. Хоча великі хлопці часом довго піднімаються, але Ілля цієї проблеми не мав.

– Ілля добре грає обома ногами?

– Так, і це великий плюс, що він навіть у 15 років уже добре міг розгортати атаки, приймати з одного флангу та передавати на інший. Ліва нога була менш сильна, можливо, він уже її підтягнув. Але захисники ніколи не боялися відіграти йому м'яч, використати його як третього центрального захисника. Це теж для дітей велика рідкість. Наприклад, зараз у нас воротар не такий, йому зайвий раз не відіграєш :-) Ногами Ілля грає добре, сучасний футбол цього вимагає, і скаути звертають увагу.

Читайте також: Директор Волинського центру «Спорт для всіх» отримав відзнаку «Найкращого судді».

Реклама Google

Telegram Channel