Курси НБУ $ 39.43 € 42.75
Цілком серйозно: новий командувач ТрО керував Внутрішніми військами при розгоні Майдану (Відео)

Новий командувач ТрО Плахута керував Внутрішніми військами МВС під час розгону Майдану.

Фото із сайту hromadske.ua.

Цілком серйозно: новий командувач ТрО керував Внутрішніми військами при розгоні Майдану (Відео)

«От якщо беркутівцям видати ебонітові палички, а мітингувальників вдягти у шерстяний одяг, так ми зможемо добувати електричний струм?» Згадали жарт «Кварталу 95»? Все повертається

Призначений Президентом Володимиром Зеленським на посаду командувача військами Територіальної оборони Ігор Плахута на час Революції Гідності працював у МВС та керував силами ВВ під час розгону Майдану.

Як нагадує «Українська правда», вночі 10 грудня 2013 року правоохоронці зачистили урядовий квартал від барикад Євромайдану.

Пізніше Плахута, на той час начальник управління Південного територіального командування внутрішніх військ МВС, заявив, що для розчистки вулиць залучили близько 400 бійців внутрішніх військ та спецзагону «Беркут».

За його словами, «люди в чорному, які розбирали барикади, були комунальниками».

Тоді ж Плахута звітував про нібито двох постраждалих «беркутівців».

21 січня 2014 року, як писали ЗМІ, посадовець МВС вийшов до мітингувальників для перемовин, і що то був саме чинний командувач військами Територіальної оборони. 

А 18 лютого 2014 року Плахута давав коментар журналісту, у якому запевнив, що штурму загороджень мітингувальників не буде. Попри це, того самого дня внаслідок протистоянь між силовиками та протестувальниками загинули понад 20 людей.

Нагадаємо, 11 лютого був оприлюднений указ Зеленського, згідно з яким Сили Територіальної оборони очолить Плахута замість звільненого у п'ятницю Анатолія Баргилевича.

Тим часом командувач Об'єднаних сил ЗСУ Сергій Наєв повідомив, що 11 лютого дізнався про указ президента про своє звільнення із засобів масової інформації. 

«Із засобів масової інформації дізнався про своє звільнення з посади командувача Об'єднаних сил Збройних Сил України, яку обіймав з 2020 року».

У своєму зверненні він також подякував військовим за захист та повідомив, що вірить у перемогу України.

Передісторія: 11 лютого президент Володимир Зеленський звільнив Наєва з посади командувача об'єднаних сил. На його місце призначив Юрія Содоля.

Читайте також: Залужний про Героя України: «Це Ваша нагорода!».

Реклама Google

Telegram Channel