Курси НБУ $ 39.68 € 42.83
На прохання артилеристів: Петро Порошенко передав військовим два комплекси БПЛА Shark

Разом - до перемоги!

Фото Європейська солідарність.

На прохання артилеристів: Петро Порошенко передав військовим два комплекси БПЛА Shark

Два комплекси БПЛА Shark, які застосовуються для розвідки, передав Петро Порошенко військовим одного з навчальних центрів ЗСУ

«Ви знаєте, що наша команда спеціалізується на поставках БПЛА «Poseidon». Це – дуже круті безпілотні літальні апарати. У цьому центрі вміють готувати операторів дронів, готувати пілотів. Але сьогодні наш перший проєкт, коли ми, виконуючи прохання наших артилеристів на чолі з командуючим, прийняли рішення забезпечити навчання нових курсантів також і на апараті Shark», – пояснює Порошенко, інформує eurosolidarity.

 

 «Для того, щоб підвищити якість роботи з цими апаратами – їх закупає армія – ми прийняли рішення, що ми виділимо гроші на декілька комплексів. Кожен з них має чотири птахи, має дуже круті камери. Я подивився програмне забезпечення – мені подобається комунікація і зв’язок цих апаратів», – розповідає п’ятий Президент.

 

 «Наше завдання — підвищити якість роботи з БПЛА Shark. Закрити потребу навчального центру та провести на його базі якісне навчання пілотів. Відразу після — пташки полетять на Схід. Перші два комплекси на суму 18 млн грн хлопці забирають сьогодні. Враховуючи те, що ми закупили вже поліпшені БПЛА, це буде гарний внесок в обороноздатність Збройних Сил», – пояснює Порошенко.

 

 Фонд Порошенка з волонтерами ГО «Справа Громад» системно постачають у ЗСУ безпілотні літальні апарати різних типів і призначення. Зокрема, 16 серпня 2022 року Петро Порошенко повідомив про велику угоду з виробниками БПЛА Poseidon. Безпілотники мають дальність роботи до 150 кілометрів, висота – до 4000 метрів. Це – комплекс рівня розвідувального батальйону, який працює на користь усіх бригад зони відповідальності, розвідку та наведення артилерії, коригування вогню великих калібрів. Наразі реалізується контракт на постачання 90 «пташок».

Для аеророзвідників також оснащують мобільні пункти управління на шасі британської вантажівки DAF. «Це – інноваційна розробка, яку придумали технарі «Справи Громад». Усередині машин є абсолютно все, щоб розгорнутися і нищити ворога», – пояснює Порошенко. 

 

 У липні 2022 року Фонд Порошенка з волонтерами купили в Естонії 350 безпілотників Autel для підрозділів ЗСУ – зокрема, 50 БПЛА Autel EVO II 640T Dual з тепловізорами і додатковими акумуляторами, а також 300 БПЛА Autel EVO Lite+.

Порошенко також передав у війська дрони «Валькірія» для артилерійської розвідки. У липні цього року Петро Порошенко купив партію безпілотників Matrice 30T для бригад ЗСУ та Нацгвардії. 24 квадрокоптери, оснащені потужною оптикою із 16-ти кратним зумом, здатні підніматися на 7 кілометрів, розвивають швидкість до 80 кілометрів за годину. 

Нещодавно Порошенко  також передав у підрозділи Сил оборони півтори сотні дронів DJI Mavic, тепловізійні приціли та радіостанції.

«Наша артилерія з труднощами, з обмеженим ресурсом проводить контрбатарейну боротьбу, але зупиняти ворога потрібно вже і зараз. Тому поки країна очікує від США рішення щодо забезпечення снарядами нашої артилерії, хлопці просять дрони, дрони і ще раз дрони», – пояснює п’ятий Президент.

Зараз Порошенко зосередився на забезпечення фронтових підрозділів FPV-дронами. «Наша артилерія з труднощами, з обмеженим ресурсом проводить контрбатарейну боротьбу, але зупиняти ворога потрібно вже і зараз. Тому поки країна очікує від США рішення щодо забезпечення снарядами нашої артилерії, хлопці просять дрони, дрони і ще раз дрони», – пояснює п’ятий Президент. Він повідомив, що планує цього року передати у війська не менше 29 600 FPV-дронів на суму понад 650 мільйонів гривень.

Реклама Google

Telegram Channel