Курси НБУ $ 39.67 € 42.50
Одне з найбільших міст Норвегії вирішило приймати лише українських біженців

Українців погодились приймати в Драммені не лише тому, що вони тікають від війни, а також через їхню здатність інтегровуватись.

Фото Главком.

Одне з найбільших міст Норвегії вирішило приймати лише українських біженців

Дискусії про зміни міграційної політики в міській раді Драммена тривали останні кілька тижнів

П’яте найбільше місто Норвегії Драммен ухвалило рішення обмежити прийняття мігрантів і пускати до себе лише вихідців з України, чим викликало гостру критику серед національних партій та уряду. Про це пише Главком.

Дискусії про зміни міграційної політики в міській раді Драммена (місті з населенням у 120 тис. людей) тривали останні кілька тижнів – після того, як чотири правоцентристські партії, які мають більшість у раді, представили свою остаточну пропозицію. Вони проігнорували клопотання норвезького уряду прийняти 340 біженців і натомість зупинились на 125. Крім того, вони включили до проєкту резолюції положення про те, що Драммен повинен приймати тільки українських біженців – тому що поселення ще більшої кількості людей незахідного походження буде «перешкодою для інтеграції».

Формулювання, яке викликало скандальні обговорення, дещо пом’якшили, додавши посилання на війну в Україні як причину віддавати пріоритет саме біженцям звідти. Однак, суть резолюції залишилась такою ж, і її ухвалили мінімальною кількістю голосів – 29 проти 28.

Рішення негайно оскаржила опозиція міськради Драммена, яка звернулася до уряду з проханням оцінити законність резолюції та вимагаючи її призупинення до остаточного висновку.

Міністерка праці та інтеграції Норвегії Тоне Бренна вже заявила, що муніципалітети не можуть відсіювати біженців за країною походження – лише встановлювати чисельність прибулих. Більш радикально висловився прем'єр Норвегії Йонас Гар Стьоре, прямо назвавши рішення Драммена незаконним.

Реклама Google

 

Telegram Channel