Курси НБУ $ 39.53 € 42.31
Українці «застрелилися» у Чехії

Антон Дудченко: «Я не в тих фізичних кондиціях, щоб боротися за високі місця».

Фото із сайту biathlon.com.ua.

Українці «застрелилися» у Чехії

Ще й дуже погано бігли на лижах

Вчора на Чемпіонаті світу з біатлону-2024 у чеському Нове Место-на-Мораві відбулася чоловіча індивідуальна гонка на 20 кілометрів, тріумфатором якої став 30-річний норвежець Йоханнес-Тінґнес Бьо.

Другим фінішував його брат Тар'єй Бо. Трійку замкнув німець Бенедикт Долль.

Українці ж гонку провалили: найкращим з наших став Антон Дудченко, який з двома промахами фінішував 29-м. Інші українці фінішували за межами топ-40. Артем Прима - 62-й, Тарас Лесюк – 73-й, а Денис Насико – 76-й.

Фотоскрін із сайту biathlon.com.ua.
Фотоскрін із сайту biathlon.com.ua.

 – Сьогодні я знову захистив чемпіонський титул, для мене це важливе досягнення, – заявив після фінішу 30-річний норвежець Йоханнес-Тінґнес Бьо, який став 19-разовим чемпіоном світу з біатлону. – Дуже радий! Ніколи не знаєш, коли саме спільний з братом подіум буде востаннє. Тож зараз ми обидва радіємо так само як вперше.

Чемпіонат світу-2024, індивідуальна гонка на 20 км, чоловіки:

Фотоскрін із сайту biathlon.com.ua.
Фотоскрін із сайту biathlon.com.ua.

 Цього разу наші сервісмени вгадали зі змащенням лиж. Мабуть, сьогоднішній стан снігу вже більше схожий на знайомі нам кондиції на заході Норвегії. Вологий теплий сніг нам на руку.

Я майже побив рекорд Уле-Айнара Бйорндалена за кількістю перемог на Чемпіонатах світу? (В Уле-Айнара Бйорндалена – 20 золотих медалей на ЧС. – Ред.) Подивимось, хто бігтиме зі мною одиночний мікст, ми маємо сильну жіночу команду – думаю, з будь-якою напарницею ми будемо достатньо конкурентними.

Антон Дудченко: «Я не в тих фізичних кондиціях, щоб боротися за високі місця».
Антон Дудченко: «Я не в тих фізичних кондиціях, щоб боротися за високі місця».

 – Перше коло було хорошим, але прийшов не в своєму темпі, чи що не так було на стрільбі? – запитали кореспонденти «Суспільного» в Антона Дудченка, який з двома промахами на першій стрільбі фінішував 29-им.

– Як мені показали тренери перед другою стрільбою мою першу, то я трохи не зорієнтувався з вітром, немовби штиль, та все одно трошки вітер був справа слабенький. А на пристрілці був зліва. Я ніби крутнув поправку вправо, але цього було замало, і от ті два досадних промахи. У сьогоднішній моїй фізичній формі я розумію, що кожний промах відкидає мене далеко назад, тому що я не в тих фізичних кондиціях, щоб боротися за високі місця зі штрафними хвилинами, як сьогодні в індивідуальній гонці.

Сьогодні о 19:00 ЧС-2024 – одиночна змішана естафета, в якій Україну представлять Дмитро Підручний та Анастасія Меркушина.

До речі, стало відомо, що троє україців зуміли кваліфікуватися у недільні гонки з масовим стартом на чемпіонаті світу з біатлону 2024: у чоловіків – це Дмитро Підручний та Антон Дудченко, а в жінок – Христина Дмитренко.

Читайте також: Чому українська біатлоністка після фінішу перебувала в шоці.

Реклама Google

Telegram Channel