Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
Волинян навчали допомозі молоді при психологічних травмах

Учасники отримали свідоцтва про проходження базового та спеціалізованого освітнього курсу.

Фото: Фейсбук.

Волинян навчали допомозі молоді при психологічних травмах

23 представники Луцької, Боратинської, Нововолинської, Городищенської, Горохівської та Володимирської громад успішно пройшли тренінг «Молодіжний працівник»

Учасники отримали свідоцтва про проходження базового та спеціалізованого освітнього курсу.

Про це інформує Волинська ОВА.

Навчання проходило у Луцьку на базі Волинського обласного молодіжного центру та у Рівному. До заходу долучилися волиняни віком від 18 до 55 років.

«Молодіжні працівники та працівниці потребують навчання для того, щоб знати як реагувати на певні психологічні особливості молоді після початку повномасштабного вторгнення. А також допомогти людям справитися з труднощами, які вони переживають. Саме тому ми організували такий захід», –

зазначила очільниця обласного молодіжного центру Яна Романюк.

Зокрема, тренінг включав такі блоки: «Підходи та принципи молодіжної роботи, інформованої про травму», «Техніки саморегуляції та підтримки в роботі молодіжних працівників та працівниць», «Планування, організація та проведення освітніх активностей».

Привітати волинян та вручити сертифікати про навчання долучилася заступниця голови ОДА Мирослава Якимчук.

«Приємно, що стільки молодих людей розуміє важливість тренінгу. Адже маючи ці знання ви зможете допомогти не лише своїм друзям, рідним, знайомим, а найголовніше ви зможете допомогти собі. Тому що ми з вами живемо не в простий період і легше, на жаль, не буде. Але завдяки набутим навичкам ви зможете покращити ментальне здоров’я собі і близьким», –

сказала Мирослава Якимчук.

Опісля учасники поділилися враженнями від пройденого семінару та зауважили, що знання, які вони отримали допомагають їм щоденно у роботі. 

Державну програму «Молодіжний працівник» в Україні започатковано у 2014 році. На Волині активно реалізується з 2017 року. За цей період в області проведено 20 базових тренінгів, для більше як 400 учасників.

Мета програми – підвищити кваліфікацію фахівців молодіжної сфери задля ефективної реалізації молодіжної політики на локальному рівні.

 

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Volyn Nova.

Реклама Google

Telegram Channel