Курси НБУ $ 39.67 € 42.50
Донецький «Шахтар» по-бойовому розійшовся із французьким «Марселем» – 2:2

Обамеянг забив, а ось Зубков – ні... Саша вразить ворота суперника через тиждень?

Фотоколаж із сайту xsport.ua.

Донецький «Шахтар» по-бойовому розійшовся із французьким «Марселем» – 2:2

У першому таймі український клуб навіть переважав іменитішого суперника, який 1993-го вигравав Лігу чемпіонів. Проте у другому французи мали кілька реальних гольових моментів, з яких, на жаль, реалізували два

Ліга Європи-2024. 1/16 фіналу. «Шахтар» (Донецьк, Україна) – «Олімпік» (Марсель, Франція) – 2:2 (0:1 – Обамеянг, 64 хв.; 1:1 – Матвієнко, 68; 1:2 – Ндіає, 90; 2:2 – Егіналду, 90+2). «Фолькспаркштадіон», Гамбург (Німеччина). Арбітр: Ерік Ламбрехтс (Бельгія).

«Шахтар»: Різник, Азаров, Матвієнко, Бондар, Конопля (Гочолеішвілі, 78), Степаненко (Назарина, 72), Судаков, Бондаренко, Егіналду, Зубков, Сікан (Кевін, 78).

Сьогодні відкрився український футбольний рік – у першому офіційному матчі «Шахтар» зустрічався із французьким «Марселем». Українці готувалися до другої частини сезону у Туреччині та проводили виключно контрольні поєдинки.

Їхній суперник, хоч і мав постійну ігрову практику, проте у 2024-му році підопічні колись знаменитого італійського футболіста Дженнаро Гаттузо ще не перемагали. На щастя, і сьогодні їхня серія без вікторій не перервалась – уже шостий матч поспіль...

Хоча у першому таймі донеччани були значно свіжіми на полі. До перерви футболісти «Шахтаря» володіли м'ячем 58% ігрового часу, а їхні суперники – 42%.

А ось у другому контраатаки французів виглядали більш небезпечно. І добре, що вони реалізували тільки дві з них. А ще краще, що ми на два голи марсельців також відповіли двома.

Гол малюка Егіналду (хоч зріст 19-річного бразильця 175 см)  у додатковий час подарував донечанам надію на матч-відповідь, який відбудеться у Марселі 22 лютого.

За воротами

Маріно ПУШИЧ, головний тренер «Шахатря», про нічию 2:2 із «Марселем»:

«Двоякі враження. Мені здається, ми заслужили трохи більшого, але у футболі таке буває. Я дуже задоволений, як грала моя команда. Відмінний настрій на матч, особливо з огляду на той факт, що це перша офіційна гра за два місяці. Ми проявили характер, двічі зробили камбек і хотіли атакувати далі. Двоякі враження, але я пишаюся командою».

«Повернення Степаненка? Ми не були впевнені, що він взагалі зіграє, але Тарас знову показав свій характер. Боровся до кінця, він – наш капітан. Ніхто не чекав, що він відіграє цілу годину», – сказав Пушич.

Читайте також: Найкращий гравець за рішенням УЄФА у роздягальні передав свій приз MVP матчу українцю Луніну.

Реклама Google

Telegram Channel