Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
У поліських лісах Волині і Рівненщини провели «перепис населення»

Фауна наших країв дуже багата.

Фото – Поліський лісовий офіс.

У поліських лісах Волині і Рівненщини провели «перепис населення»

Для цього довелося навіть використовувати методи шумового прогону

У мисливських угіддях Поліського лісового фонду порахували, скільки диких тварин там водиться.

Про це повідомляє Поліський лісовий офіс.

ДП «Ліси України» завершили щорічний зимовий облік тварин. Цього року, як і минулого, «перепис» звірів проводили з дотриманням усіх вимог воєнного часу та чинного законодавства – методами спостережень і встановлення фотопасток у місцях підгодівлі, зимових скупчень тварин, також – методами шумового прогону», – пояснили в офісі. 

У результаті з копитних тварин нарахували 400 оленів благородних та 314 оленів плямистих, 3647 козуль, 1233 кабани, а також 229 лосів. 

Фауна наших країв дуже багата.
Фауна наших країв дуже багата. Фото – Поліський лісовий офіс.

 З хутрових тварин:  5853 зайців-русаків, 2255 білок, 511 лисиць, 16 вовків, 203 єнотовидних собаки, 120 норок американських, 366 куниць кам’яних та 838 куниць лісових.  З птахів – 3615 фазанів та 2079 сірих куріпок.

Чому результати обліку дуже важливі для ведення мисливського господарства?

Таким чином визначають видовий склад, встановлюють місця перебування тварин, їх міграції, територіальне розміщення, чисельність у різних угіддях тощо. Відтак, оцінюється та планується діяльність, визначається динаміка чисельності тварин – останніми роками вона є позитивною. Обліки також – головний критерій визначення лімітів добування мисливських тварин на наступний сезон.

Довідково:

Мисливські угіддя філій Поліського лісового офісу займають площу майже 359 тис. га. Це – менше 12% від загальної території мисливських угідь Волині та Рівненщини, решта яких віддані в розпорядження іншим користувачам.

Читайте також: Збоченця Кіркорова відправили на фронт в Україну.

Реклама Google

Telegram Channel