Курси НБУ $ 39.40 € 42.34
У сільському ліцеї на Волині відкрили сучасну STEM-лабораторію

Така лабораторія єдина на Любешівщині.

Фото: Фейсбук.

У сільському ліцеї на Волині відкрили сучасну STEM-лабораторію

Відкриття сучасної STEM-лабораторії у школах Любешівщини декілька років тому було лише мрією, а тепер це стало реальністю для учнів та вчителів Залізницького ліцею

А стало це можливим завдяки перемозі у всеукраїнському конкурсі «Назад у майбутнє: моя школа у 2033 році», який впроваджує цей проєкт Програма EGAP, виконує Фонд Східна Європа та фінансує Швейцарія.

Про це інформує Нове життя. 

Залізницький ліцей ім. І. Пасевича став одним із трьох переможців у Волинській області та отримав STEM-лабораторію: метеостанцію, інтерактивні панелі, цифрові мікроскопи, набори конструкторів Arduino та LEGO Education, 3D-принтери та цифрові лабораторії Data Harvest для фізики й біології.

Завдяки такому обладнанню вчителі мають змогу експериментально вивчати природничі науки, проводити наукові дослідження, навчаються інноваційним технологіям, можуть конструювати роботів та друкувати власні ідеї у 3D-форматі.

Така лабораторія єдина на Любешівщині. На урочистому відкритті усі наочно змогли ознайомитися, як пощастило місцевим вихованцям та вихованкам мати таке обладнання та застосувати його на практиці.

На захід завітали координатор із цифровізації регіонів EGAP Сергій Гунько, регіональна координаторка програми у Волинській області Оксана Киричук, Любешівський селищний голова Олег Кух та інші гості.

Сергій Гунько дуже схвально оцінив старання учнів та педагогів ліцею, зазначивши, що далеко не кожна Київська школа має такий потенціал та уміння розвиватись, а також відмітив лідерську позицію очільника громади та прагнення селищної ради в питаннях розвитку цифровізації в громаді.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Volyn Nova.

Реклама Google

Telegram Channel