Курси НБУ $ 39.67 € 42.50
У Польщі поліція відігнала від залізниці протестувальників, які хотіли заблокувати поїзди, що йдуть через Волинь

Польські правоохоронці відганяють протестувальників від вантажних вагонів на залізничному пункті пропуску «Дорогуськ–Ягодин»

. Фото з фейсбук-сторінки рафала МЕКЛЕРА.

У Польщі поліція відігнала від залізниці протестувальників, які хотіли заблокувати поїзди, що йдуть через Волинь

18 лютого у міжнародному залізничному пункті пропуску «Дорогуськ–Ягодин» польські фермери спробували заблокувати рух вантажних потягів

«З 15:30 по 17:30 на залізничній станції «Дорогуськ» протестувальники намагались блокувати залізничні колії, втім поліція Республіки Польща цьому завадила. На даний час рух поїздів відбувається у штатному режимі», – інформує Держмитслужба України.

На автомобільному пункті пропуску рух вантажівок в обидві сторони заблоковано з 9.00 ранку неділі.

Польські фермери проводять на підʼїзних шляхах перед Дорогуськом масштабну акцію протесту.

У Держмитслужбі зазначають, що всупереч обіцянкам мітингувальників пропускати вантажі, які швидко псуються, небезпечні чи гуманітарні вантажі, з того часу кордон не перетнула жодна вантажівка.

«Рейсові автобуси проїжджають без черг.

Окрім цього, анонсована напередодні участь фермерів інших європейських країн у польській акції протесту станом на цю пору жодним каналом комунікацій, в тому числі даними з відкритих публічних джерел – не підтверджується».

Відео із протестувальниками на залізниці опублікував один із організаторів попередньої блокади українсько-польського кордону, представник польських перевізників Рафал Меклер.

Як розповіла у коментарі «Суспільному» речниця Волинської митниці Валентина Черниш, польські фермери раніше попереджали про блокування залізничних пунктів пропуску, зокрема і «Дорогуськ–Ягодин» та «Хрубешув–Володимир-Волинський», але воно мало розпочатися 20 лютого.

Читайте також: Учіться: на Волині підприємець уник покарання за переправлення 21 ухилянта за кордон.

Реклама Google

Telegram Channel