Курси НБУ $ 39.40 € 42.34
Яке покарання чекає на польського фермера за скандальний плакат із закликом до путіна

Здуріти можна! Оце і є той плакат.

Фото – Тwitter / volnoscioviec.

Яке покарання чекає на польського фермера за скандальний плакат із закликом до путіна

На ньому було написано: «путін, наведи порядок і в Україні, і в Брюсселі, і з нашими урядовцями»

Поліція Польщі порушила кримінальну справу стосовно фермера, який на акції протесту на кордоні з Україною вивісив на своєму тракторі плакат із закликом до президента рф володимира путіна «навести лад».

Польські правоохоронці наголосили, що не допустять порушення закону і розпалювання ненависті, інформує «Європейська правда» з посиланням на повідомлення поліції у Twitter (X).

«Негайна реакція польської поліції на демонстрацію обурливих гасел під час протесту фермерів у Водзіславському повіті. Поліція і прокуратура проводять дії в напрямку статті 256.1 Кримінального кодексу», – йдеться в повідомленні.

Стаття, яку згадала поліція Польщі, передбачає штраф або до двох років обмеження чи позбавлення волі за підбурювання до ненависті «на підставі національних, етнічних, расових, релігійних відмінностей».

«Кожен, хто вчиняє дії, мотивовані ненавистю до іншої людини, буде притягнутий до кримінальної відповідальності», – додала поліція в іншому дописі.

На плакаті, про який ідеться, було написано: «путін, наведи порядок і в Україні, і в Брюсселі, і з нашими урядовцями».  Також фермер почепив біля плакату червоний прапор СРСР. Інцидент стався на автостраді в польському селі Ґожичкі, яке розташоване на кордоні з Чехією.

Ситуацію прокоментував глава МВС Польщі Марчін Кервінський, який підтвердив, що проти автора плаката будуть вжиті заходи.

Як пише Wyborczа, організатори акції виправдовувалися перед журналістами, що учасники протесту несуть індивідуальну відповідальність за зміст банерів.

«Ми тримаємо за них (українців. – Ред.) кулаки у війні, бо знаємо, що якщо вона програє, ми матимемо на кордоні Росію, яка погрожує застосувати силу проти своїх сусідів. Після вторгнення 24 лютого 2022 року більшість із нас прийшли на допомогу. Деякі йшли до кордону з продуктами, інші приймали біженців під своїм дахом. Як країна, ми допомагаємо їм у військовому плані, і не тільки. Але питання сільськогосподарської продукції – це інша справа», – розповіли протестувальники в розмові з журналістами.

Як відомо, вранці 20 лютого польські фермери перекрили залізницю біля КПП «Медика – Шегині» та висипали частину зерна з вантажного потяга на колії. У відповідь на польські акції українські перевізники розпочали протест біля ПП «Рава-Руська – Гребенне», «Краківець – Корчова» та «Шегині – Медика».

Віцепрем’єри українського уряду Олександр Кубраков і Юлія Свириденко закликали до якнайшвидшого вирішення блокування пунктів пропуску на кордоні Польщі та України, зокрема перешкоджання пасажирському руху.

Читайте також: «Це реакція на наплив збіжжя з України»: польські фермери висипали зерно з вагону на колії.

Реклама Google

Telegram Channel