Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Дружина убила президента, щоб зайняти його посаду

Колишня перша леді Гаїті Мартін Моіз на похоронах свого вбитого чоловіка, колишнього президента Жовенеля Мойза, у Кап-Аїтієні, Гаїті, 23 липня 2021 року.

Фото – © Matias Delacroix, AP.

Дружина убила президента, щоб зайняти його посаду

Хоча всізвинувачення вона називає політичним переслідуванням

Президент Гаїті Жовенель Моїз був убитий у своїй приватній резиденції близько 1 години ночі за місцевим часом 7 липня 2021 року. 

Покійний президент Гаїті Жовенель Моїз. Фото із сайту ap.com.
Покійний президент Гаїті Жовенель Моїз. Фото із сайту ap.com.

 Згідно з документом із суду, який отримали місцеві ЗМІ, вдову президента Гаїті Жовенеля Моїза – Мартіну Моїзу звинувачують у змові з експрем'єр-міністром Клодом Жозефом для умисного вбивства президента, щоб зайняти його посаду.

Про це повідомляє France24.

Суд постановив арештувати та розпочати судове розслідування щодо Мартіни Моїз, Клода Жозефа та інших приблизно п’ятдесяти осіб, які можуть бути причетні до вбивства президента Гаїті.

Вдова президента називає весь процес політичним переслідуванням.

Жозеф заявив, що наступник президента, прем’єр-міністр Аріель Генрі, був головним бенефіціаром ситуації і зараз намагається переслідувати опонентів у рамках «класичного державного перевороту».

Нинішній прем'єр Гаїті Генрі був призначений на посаду замість Жозефа, який очолює опозиційну партію, за кілька днів до вбивства президента.

Прем'єр пообіцяв провести вибори в країні, але відклав їх на невизначений термін через землетрус та зростання потужності озброєних злочинних угруповань.

Читайте також: У 93 роки не захотів жити без коханої і попросив смертельний укол....

Реклама Google

Telegram Channel