Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
У 93 роки не захотів жити без коханої і попросив смертельний укол...

Дріса ван Агт понад 70 років трепетно називав дружину «моя дівчинка».

Фото із сайту ap.com.

У 93 роки не захотів жити без коханої і попросив смертельний укол...

Експрем’єр Нідерландів помер разом із дружиною завдяки спільній евтаназії

Дріса ван Агт обрав спільне завершення життя зі своєю дружиною Ежені Агт-Крекельберг. Їм обом було по 93 роки.

«Він помер, взявшись за руку зі своєю коханою дружиною, підтримкою і опорою, з якою був разом понад 70 років і яку завжди називав «моя дівчинка», – йдеться в заяві некомерційної організації.

Обидвоє вже деякий час мали слабке здоров’я. У 2019-му ван Агт переніс крововилив у мозок і так не зміг повністю одужати.

Ван Агт був прем’єр-міністром Нідерландів з 1977 по 1982 рік.

Після відходу з офіційних постів продовжував брати активну участь у міжнародній політиці, зокрема, у процесі врегулювання палестино-ізраїльського конфлікту. Після візиту до Ізраїлю в 1999 році ван Агт заявляв про свою підтримку палестинського народу. Він називав свій досвід поїздки «наверненням».

У західній пресі наголошують: попри все ще рідкісне явище, кількість запитів на спільну евтаназію зростає – у 2020 році 26 людей отримали дозвіл на так звану дуетну евтаназію. Через рік ця цифра зросла до 32, а в 2022 році – до 58.

Евтаназія та допомога в самогубстві дозволені в Нідерландах з 2002 року за шести умов, серед яких нестерпні страждання та відсутність перспективи полегшення. У більшості випадків реалізує цю процедуру вдома сімейний лікар.

Лія ЛІС.

Читайте також: Учіться: на Волині підприємець уник покарання за переправлення 21 ухилянта за кордон​.

Реклама Google

Telegram Channel