Курси НБУ $ 39.67 € 42.50
99-річна плавчиня встановила  три світові рекорди

Бетті Брюссель дуже радіє, що за неї приходять повболівати її правнуки.

Фото із сайту theguardian.com.

99-річна плавчиня встановила три світові рекорди

Попри це, вона вважає себе «лінивою» через те, що тренується лише двічі на тиждень

99-річна Бетті Брюссель із Канади подолала дистанцію 400 м вільним стилем за 12 хвилин 50,3 секунди, випередивши попереднього рекордсмена у її віковій категорії майже на чотири хвилини; встановила новий рекорд на дистанції 50 м на спині з часом 1:24,91; а на дистанції 50 м брасом жінка показала час 1:56,22.

Хоча плавчині ще не 100 років, її віднесли до вікової групи 100–104 роки, оскільки плавання пов’язане з роком народження, а Брюссель з’явилася на світ 1924-го. «Мені дуже подобається плавати. Завжди подобалося відчуття ковзання по воді, і це дарує мені почуття щастя», – сказала вона після своєї перемоги.

Попри своє неймовірне досягнення, Бетті, як і раніше, вважає себе лінивою, оскільки відвідує басейн лише двічі на тиждень і не робить фізичної зарядки. «Я навіть не думаю про рекорди. Просто плаваю. А якщо я виграю, то тішуся перемозі. Втім, з усією цією увагою і записами інтерв’ю навіть починаю трохи пишатися собою».

Її тренер Стенлі Вілсон каже, що у прабабусі завжди повно енергії, і коли справа доходить до тренерської роботи, він просто стежить за тим, щоб вона не робила нічого, від чого могла б отримати травму.

Уродженка Нідерландів, Брюссель не завжди була плавчинею. Вона виросла у сім’ї з 12 людей, і їй нечасто вдавалося займатися своїм хобі. В часи Другої світової війни вона доглядала за своїми молодшими братами та сестрами. Фактично, жінка не займалася активно плаванням до 1982 року, коли вийшла на пенсію. А от на заслуженому відпочинку повністю розкрила свій потенціал.

Бетті, нині членкиня команди White Rock Wave Swim Team, каже, що завжди насолоджувалася азартом змагань та називає басейн своїм щасливим місцем.

У ті дні, коли Брюссель не плаває, то робить 45-хвилинні прогулянки пагорбом біля свого будинку і проводить час за в’язанням, вишиванням хрестиком та читанням.

Майже столітня жінка, чий день народження припадає на липень, також не приймає жодних ліків та вважає, що її довголіття пов’язане з фізичною активністю.

«Іноді я почуваюся старою. Мій молодший син, якому 70 років, сказав: «Мамо, ти стара!» Але насправді я не почуваюся старою – лише тоді, коли дуже втомлююся. Та останнім часом такого не буває», – зазначила, усміхаючись, Бетті Брюссель.

 

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Volyn Nova.

Реклама Google

Telegram Channel