Курси НБУ $ 39.67 € 42.50
Що їсть щодня родина,  яка живе найдовше у світі

Члени родини Меліс із Сардинії в Італії потрапили до Книги рекордів Гіннеса за найвищий сумарний вік братів і сестер завдяки хлібу на заквасці і супу з трьох видів квасолі.

Фото із сайту ukr.net.

Що їсть щодня родина, яка живе найдовше у світі

Дев’ять братів і сестер родини Меліс мають загальний вік 861 рік

За секретами довгого і здорового життя багато людей звертаються до звичок та дієти жителів «блакитних зон». Це райони в Італії, Греції, Японії, Коста-Ріки, США та інших країн, де люди часто живуть до 90 і 100 років. Автор бестселерів Ден Бюттнер зробив справою свого життя пролити світло на ці спільноти і зрозуміти їхній спосіб життя, виявивши звички, які допомагають їм жити довше, ніж більшості з нас. У нещодавньому дописі в соціальній мережі він поділився стравами, яку щодня їсть «сім’я, яка живе найдовше у світі», розповідає NV Food.

Сім’я Меліс із Сардинії в Італії, є світовим рекордсменом за тривалістю життя. У 2012 році вони завоювали титул Книги рекордів Гіннеса за найвищий сумарний вік братів і сестер. «Дев’ять братів і сестер мають загальний вік – 861 рік. Найстаршому з них 109 років. Кожен день свого життя вони їли один і той самий обід», – розповідає Бюттнер.

Отже, обід, який щодня їсть сім’я, що живе найдовше

До складу страви входять:

1.  Суп мінестроне з трьох видів квасолі (гарбанзо, пінто та біла квасоля).

За твердженням дослідників «блакитних зон», квасоля вважається суперпродуктом у раціоні довгожителів з усіх регіонів світу. Не дивно, що сім’я Меліс щодня її вживає. Квасоля містить 21% білка і 77% складних вуглеводів. Крім того, вона багата клітковиною. З неї можна готувати безліч різноманітних смачних страв.

2. Хліб на заквасці.

«Люди в блакитних зонах їдять ферментовані продукти щодня. Природно ферментований хліб на заквасці не спричиняє таких стрибків рівня цукру в крові, як білий хліб», – кажуть дієтологи.

3. Келих вина.

Тут експертів застали зненацька, адже будь-яка доза алкоголю – це шкідлива отрута. Ймовірно, невеликий келих вина в цій ситуації грає іншу роль. Сім’я обідає разом і трохи вина в родинному колі створює атмосферу щастя та задоволення, без чого  важко бути довгожителем.

Зважте, що родина Меліс їсть та п’є не лише перелічені продукти, просто саме ці страви поруч з іншими найчастіше є на їхньому столі.

До речі

Як жити довше: висновки дослідника Дена Бюттнера

Рухайтеся помірно, але регулярно. Не наїдайтеся досита. Вживайте більше рослинної їжі. Не перевищуйте своєї норми алкоголю. Спілкуйтесь – із сім’єю, друзями та молодшими за вас людьми.

Джерело: health.fakty.com.ua.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Volyn Nova.

Реклама Google

Telegram Channel