Курси НБУ $ 39.67 € 42.50
Знаменитий «Реал» підписав найвищого українського воротаря

Кажуть, м’яч буквально прилипає до рукавичок «нового Луніна».

Фото – instagram.com/fytbol_ukraine.

Знаменитий «Реал» підписав найвищого українського воротаря

Зріст 17-річного голкіпера Іллі Волошина – 202 см – і він ще буде рости 

Український голкіпер Ілля Волошин перейшов у мадридський «Реал» (Іспанія). Контракт з футболістом розрахований до 2026 року.

Попереднім клубом Волошина був «Райо Махадаонда» – клуб третього дивізіону першості Іспанії, за який виступав 34-річний ексгравець збірної України Роман Зозуля і який опікувався Іллею, коли той переїхав від війни в Іспанію.

Сам Ілля – вихованець ДЮСШ міста Новомосковськ Дніпропетровської області. У своєму активі він має уже 1 матч за збірну України U-16, за яку відіграв «сухий» поєдинок проти однолітків із Латвії.

У «Реалі» Іллю привітав Андрій Лунін – український голкіпер першої команди та національної збірної – і одразу провів екскурсію для юного воротаря.

 

Тим часом основний голкіпер «Реала» 31-річний Тібо Куртуа, який на початку серпня 2023 року травмував хрестоподібну зв’язку коліна і через це не грає цього сезону, відреагував на підписання Волошина.  Як повідомляє видання Defensa Central, бельгійський воротар залишився у захваті від гри Іллі та назвав його «чудовим» кіпером. Найбільше Тібо вразило те, що в 17 років у Іллі вже зріст 2,02 метра і він може ще підрости.

Джерело стверджує, що увесь Мадрид говорить про Волошина і вже найближчим часом усі хочуть побачити, як «новий Лунін» (саме так в Іспанії назвали Волошина) тренується разом із Тібо.

Пряма мова

Сергій РЕБРОВ, головний тренер національної збірної України з футболу, про жеребкування Ліги націй 2024/25, де суперниками «синьо-жовтих» будуть Чехія, Україна, Албанія і Грузія:

 

 Насправді я нічого не очікував від жеребкування Ліги націй, оскільки зараз ми очікуємо плей-оф відбору Євро-2024 (21 березня півфінальний матч проти Боснії і Герцеговини. – Ред.). Після цих ігор ми будемо збирати інформацію про суперників з Ліги націй... Я дуже багато дивився Чехію та Албанію, менше – Грузію. Албанці показують міцний футбол, заслужили право грати на Євро. Як і чехи, а також грузини, які гратимуть у плей-оф відбору. Упевнений, що буде важка боротьба в нашій групі. Чи буде стояти завдання повернення до Ліги А? Так.

Календар матчів збірної України у Лізі Націй:

7 вересня (21:45): Україна – Албанія
10 вересня (21:45): Чехія – Україна
10 жовтня (21:45): Україна – Грузія
14 жовтня (21:45): Україна – Чехія
16 листопада (19:00): Грузія – Україна
19 листопада (21:45): Албанія – Україна

Петро ПАС.

Читайте також: Донецький «Шахтар» по-бойовому розійшовся із французьким «Марселем» – 2:2.

Реклама Google

Telegram Channel