Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
Ситуація на Волинській митниці: жодна українська вантажівка не виїхала до Польщі

На в'їзд в Україну ситуація дещо ліпша.

Фото: Michał Wawer/Twitter (Х).

Ситуація на Волинській митниці: жодна українська вантажівка не виїхала до Польщі

За тиждень, із 19 по 25 лютого, через пункт пропуску «Дорогуськ-Ягодин», де триває страйк польських фермерів, на в'їзд до Польщі не пустили жодної української вантажівки

Зі слів речниці Волинської митниці Валентина Черниш, на в'їзд в Україну ситуація дещо ліпша. Минулої доби 60 вантажівок в’їхали з Польщі до України через пункт пропуску «Ягодин».

Про це інформує Суспільне.

«За добу приблизно 50-100 вантажівок проривається з огляду на те, що вони можуть вести швидкопсувні, небезпечні вантажі або гуманітарну допомогу. Станом на 26 лютого у черзі на в’їзд до України, там де жива черга – 500 вантажівок, тобто їм там стояти у тій 15-кілометровій черзі приблизно тиждень», — додала Валентина Черниш.

Як відомо, у Польщі фермери 9 лютого розпочали загальнонаціональний страйк. Акція протесту триватиме щонайменше до 10 березня.

Станом на ранок 10 лютого польські фермери блокували роботу трьох пунктів пропуску на кордоні з Україною: «Ягодин-Дорогуськ», «Рава-Руська-Гребенне» та «Шегині — Медика». Цього ж дня, об 11:30, завершився протест перед пунктом пропуску «Шегині-Медика». Рух вантажівок відновлений.

12 лютого польські фермери розпочали акції протесту на пунктах пропуску «Долгобичув-Угринів», «Зосін-Устилуг». Протестувальники блокують там рух вантажівок. Також повторно заблокували ПП «Медика-Шегині».

15 лютого біля МПП «Ягодин — Дорогуськ» розпочалася акція протесту українських перевізників, які зібралися у відповідь на дії польських фермерів і затримують рух ваговозів із польською реєстрацією. За добу, 18 лютого, через міжнародний пункт пропуску «Ягодин-Дорогуськ» не пропустили жоден ваговоз.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Volyn Nova.

Реклама Google

Telegram Channel