Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
У Луцькому районі прибирання подвір'я закінчилося пожежею

Громадян закликають відмовитися від практики спалювання сухої трави, опалого листя та інших рослинних залишків біля власних осель, а компостувати органіку.

Фото: facebook.com.

У Луцькому районі прибирання подвір'я закінчилося пожежею

Тільки вийшли перші теплі сонячні промені як вже деякі люди розпочинають активно спалювати суху траву, залишки листя, і навіть різного роду сміття

26 лютого 2024 року о 16 годині 47 хвилин рятувальники Луцького районного управління Головне управління ДСНС України у Волинській області з колегами з Луцьке районне управління поліції зафіксували факт порушення чинного законодавства за статтею 175 Кодексу України про адміністративні правопорушення, а саме у селі Підгайці громадянин Сергій Д. 1979 р.н. (уродженець села Воротнів) розвів багаття на відстані менше 30 м від будівель, вогонь з якого перекинувся на значну площу, також існував ризик загоряння поруч розташованих будівель.

Про це повідомляє Луцьке районне управління ГУ ДСНС України у Волинській області.

Тепер порушник заплатить чималу суму за порушення вимог пожежної безпеки, а це від 1700 до 3400 гривень!!!

Випалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок із степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю, трави або її залишків, опалого листя на землях сільськогосподарського призначення, у смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, у парках, інших зелених насадженнях та газонів у населених пунктах, є адміністративним правопорушенням, за яке передбачено ст. 77-1 КУпАП накладення штрафу на громадян.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Volyn Nova.

Реклама Google

Telegram Channel