Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
У Ковелі уже готові до заселення 24 квартири для переселенців

Найближчим часом 24 родини зможуть стати новоселами та облаштувати свій побут у нових помешканнях.

Фото: Фейсбук.

У Ковелі уже готові до заселення 24 квартири для переселенців

Відбулось засідання Ради з питань внутрішньо переміщених осіб Ковельської громади, яке провів міський голова Ігор Чайка

На зустрічі, зокрема, мер Ковеля повідомив, що уже практично готові до заселення помешкання для ВПО на вулиці Драгоманова, 17. Там уже завершено реконструкцію 24 квартир, які облаштовані меблями та побутовою технікою. Будинок введений в експлуатацію, але триває процес оформлення документів для його включення до фонду тимчасового житла. 

Про це інформують у Ковельській міській раді.

Реалізацію проєкту розпочали торік за кошти Євросоюзу у співпраці з Північною екологічною фінансовою корпорацією НЕФКО. Найближчим часом 24 родини зможуть стати новоселами та облаштувати свій побут у нових помешканнях. Цьогоріч за кошти Євросоюзу у Ковелі також будуть зводити будинок для переселенців на 70 квартир на вулиці Володимира Кияна.

Про те, які категорії ВПО першочергово зможуть отримати квартири, детально розповіла начальник відділу обліку, розподілу та приватизації житла Ніна Іваненко. Вона зазначила, що загалом на облік стало 108 сімей із числа ВПО, але після перевірки їх лишилося 99, у складі цих родин – 245 людей.

Список тих, хто зможе отримати житло для тимчасового безоплатного проживання, формують відповідно до затвердженого раніше міською радою документа – Порядку формування фонду житла, призначеного для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб, обліку та надання такого житла для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб на території Ковельської міської територіальної громади. Його було прийнято у відповідності до постанови Кабміну та погоджено із НЕФКО.

Списки доопрацьовуються. Найближчим часом відбудеться засідання спеціально створеної комісії, на яку будуть запрошені і ВПО. Саме там буде визначатися, хто житиме на Драгоманова, 17.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Volyn Nova.

Читайте також: Реконструйований будинок для переселенців у Тростянці на Волині прийняв перших жителів.

Реклама Google

Telegram Channel