Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Нововолинська громада прийняла понад 10 тисяч переселенців

Результати роботи з ВПО.

Фото: ілюстративне / facebook.

Нововолинська громада прийняла понад 10 тисяч переселенців

Днями відбулося розширене засідання колегії департаменту соціальної та ветеранської політики Волинської ОДА за підсумками роботи минулого року та завданнями на 2024-ий рік

Нововолинську громаду представила начальниця управління соціального захисту населення Людмила Якименко. Темою її доповіді була робота з внутрішньо-переміщеними особами в громаді в 2023 році. Людмила Степанівна ділилася успішним досвідом та напрацюваннями з колегами з інших територіальних громад Волині.

Про це йдеться на сайті Нововолинської міської ради.

За її словами, від початку повномасштабного вторгнення Нововолинська ТГ прийняла понад 10 тисяч ВПО. При управлінні соціального захисту населення створено окремий сектор по роботі з переселенцями. З метою їх інтеграції та адаптації в громаду засновано громадську організацію ВПО «Незламні разом» і Координаційну раду з питань внутрішньо-переміщених осіб, а для інформування – чат «Нововолинськ SOS».

За 2023 рік відповідно до Цільової програми соціального захисту населення, виплачено 131 тис. грн з місцевого бюджету матеріальної допомоги, зокрема для: підтримки сімей військовослужбовців з числа ВПО, які загинули в бойових діях; на поховання працездатних осіб з числа ВПО, які на день смерті не працювали та не перебували на обліку як безробітні; ВПО, які опинились в складних життєвих ситуацій.

Минулого року призначено та виплачено коштів державного бюджету та іноземних донорів: допомога на проживання ВПО - на суму 82 млн грн і компенсація витрат за тимчасове розміщення ВПО – на суму 3 млн грн.

Нововолинська ТГ пройшла відбір та отримала грант у рамках програми ЄС «Житло для внутрішньо переміщених осіб та відновлення звільнених міст в Україні, компонент ІІ», яку фінансує Європейський Союз і курує Північна екологічна фінансова корпорація (Nefco). Заплановані інвестиції складають 7,1 млн євро на будівництво житла для ВПО.

Управління соціального захисту населення активно співпрацює з міжнародними організаціями з метою залучення фінансової та натуральної допомоги для ВПО. Зокрема, чеська гуманітарна організація «Людина в біді» – розглянула 626 заяв про надання грошової допомоги. NRC (Норвезька Рада у справах біженців) – видала 250 пакунків з гуманітарною допомогою. БФ «Право на захист» - 75 осіб отримало грошову допомогу на суму 810 тис. грн. Норвезький БФ «Всесвітні партнери» у місцях компактного поселення роздав 43 продовольчі набори на кожну сім’ю. У проєкті «Підвищення стійкості громад в західних областях України» від Нововолинської громади зареєстровано 125 осіб. Міжнародний фонд охорони та здоров’я NEEKA видав гуманітарні набори для 350 сімей.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Volyn Nova.

Читайте також: У Володимирі хочуть перемістити пам'ятку радянської доби.

Реклама Google

Telegram Channel