Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
«Срібло» на чемпіонаті світу українку сильно розчарувало

«Я вірю, що одного разу я стрибну на 2,10 м».

BUDAPEST, HUNGARY - AUGUST 27: Yaroslava Mahuchikh of Team Ukraine looks on after a jump in the Women's High Jump Final during day nine of the World Athletics Championships Budapest 2023 at National Athletics Centre on August 27, 2023 in Budapest, Hungary. (Photo by Christian Petersen/Getty Images for World Athletics)

Фото – LR / LR / Getty Images.

«Срібло» на чемпіонаті світу українку сильно розчарувало

Українка Ярослава Магучіх (на фото) здобула 2-е місце у фіналі стрибків у висоту на чемпіонаті світу з легкої атлетики в приміщенні у Глазго

Срібна медаль Магучіх стала першою для України на цьому ЧС. Їй не підкорилася висота у 1,99 метра. Для українки це друга медаль на чемпіонатах світу в приміщенні – у 2022 році вона виграла золото.

Натомість австралійка Нікола Оліслагерс виграла ЧС-2024, якій вдалося взяти висоту 1,99 метра з третьої спроби.

ЧС-2024 з легкої атлетики у приміщеннях

Глазго (Шотландія). Стрибки у висоту.

Жінки, фінал (1 березня):

1. Нікола Оліслагерс (Австралія) 1,99 м

2. Ярослава Магучіх (Україна) 1,97 м

3. Лія Апостоловськи (Словенія) 1,95 м

....

9. Юлія Левченко (Україна) 1,84 м.

Нагадаємо, що Магучіх є володаркою найкращого результату сезону, взявши 2,04 м. У лютому 2024 року українська легкоатлетка здобула перемогу  на змаганнях категорії Gold Millrose Games у Нью-Йорку.

Тож, звісно, 22-річна Ярослава залишилась не дуже задоволена срібній медалі.

Про це повідомила спортсменка в коментарі Суспільне Спорт.

«Змішані емоції, чесно кажучи. Я рада, що в мене є срібна нагорода, тому що потрібно цінувати те, що в тебе є зараз. Будь-яка нагорода зараз важлива, тому я рада, що в мене є срібло. Результатом по висоті не дуже задоволена: були два старти, які показували, що я готова на велику висоту. А тут 1.97 м. Але рухаємося далі, працюємо, будемо намагатися показувати результати вище.

Звичайно, заграли емоції всередині після стрибка. Ніколи на 1.99 м, але як виявилося, недостатньо, щоб взяти 1.99 метра. Будемо спілкуватися з тренером, досліджувати, щоб далі цього не було.

Чи пішло щось не так через тиск? Останнім часом я взагалі не звертаю уваги на тиск, не думаю, що говорять люди, що думають про мене. З розбігу щось пішло не так, хоча друга спроба на 1.99 м була хороша, але не склалося, як передбачалося», – сказала Магучіх.

До речі, нещодавно Ярослава Магусіх заявила в інтерв’ю CNN.

«Кожен спортсмен хоче змагатися, кожен спортсмен хоче здобути золоту медаль. Звичайно, у мене є мета – перемога, і я хочу мати цю медаль у своїй спортивній кар'єрі. Я вірю, що одного разу я стрибну на 2,10 м. Я хочу бути частиною цієї родини світових рекордсменів», – сказала Магучіх.

Читайте також: Уродженець Полісся у 40 років довів, що є найкращим стрільцем Європи.

Реклама Google

Telegram Channel