Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
Велика Британія готова передати Україні російські гроші

Британія знову показує всім приклад.

Фото Обозреватель.

Велика Британія готова передати Україні російські гроші

Міністр Кемерон розкрив механізм

Велика Британія готова передати Україні заморожені активи Центробанку Росії – причому саме активи, а не доходи від них, як це планує зробити ЄС. Передбачається, що гроші будуть передані у форматі позики, яку в майбутньому потрібно буде повернути. Проте робитиме це не Україна, а сама Росія, яка в майбутньому повинна буде виплачувати репарації за розв'язану війну.

Про це повідомив міністр закордонних справ Британії Девід Кемерон, передає Обозреватель з посиланням на The Guardian. Він зазначив: таким чином російські активи будуть використані як гарантія того, що сама ж Росія виплатить репарації.

Йдеться про ймовірну суму близько 25 млрд фунтів стерлінгів (майже $32 млрд). Втім, офіційні цифри поки що не були оприлюднені. У ЄС, для порівняння, заморожено близько $280 млрд, проте там поки що виступають проти їхньої конфіскації.

«Існує можливість використовувати щось на кшталт синдикованого кредиту або облігації, яка використовує заморожені російські активи як гарантію, що ми повернемо їх, коли Росія виплатить репарації. Це може бути найкращий спосіб передати ці гроші українцям», – сказав Кемерон.

Telegram Channel