Курси НБУ $ 39.53 € 42.31
Юні науковці-дослідники зі Старовижівщини здобули в області 14 призових місць

Дослідження Христини Левчук з фольклористики та Мар’яни Максимук з української мови були визнані кращими в області, учениці представлятимуть Волинь на всеукраїнському конкурсі наукових робіт Малої академії наук.

Фото: Фейсбук.

Юні науковці-дослідники зі Старовижівщини здобули в області 14 призових місць

Уже традиційно учнівська молодь зі Старої Вижівки виявляє надзвичайно широке коло інтересів, разом зі своїми педагогами досліджують різноманітні теми з майже двох десятків наук

Як меми допомагають українцям переживати стрес і знаходити емоційні сили під час війни, чому наші предки не використовували осику для будівництва хат, які рослини першими розквітають на території Старовижівщини, як долати конфліктні ситуації в освітньому середовищі – відповіді на ці та багато інших цікавих питань, що виходять далеко за межі шкільної програми, знають юні вихованці Малої академії наук.

Про це повідомляють у Старовижівській селищній раді.

Старовижівська громада щороку бере активну участь в обласному конкурсі-захисті наукових досліджень, а Старовижівський ліцей є одним із найрезультативніших навчальних закладів на ньому.

Так, у нинішньому році учні під керівництвом своїх наставників Тамари Новік, Юрія Коваля, Тараса Каліщука, Тетяни Кравчук, Анни Артемук, Оксани Коваль та Олени Поліщук представили аж 19 робіт, постерів та презентацій у 15 секціях. 

У підсумку бронзовими призерами обласного етапу конкурсу стали:

· Анна Систалюк – у секції етнології;

· Марина Дричик – у секції соціології;

· Софія Рибальченко – у секції психології;

· Максим Забедюк – у секції медицини;

· Максим Куземський – у секції біології людини;

· Ангеліна Чабан – у секції загальної біології;

· Анастасія Любохинець – у секції агрономії.

Другі місця в області посіли:

· Анастасія Голуб – у секції фольклористики;

· Софія Ростун – у секції етнології;

· Христина Левчук – у секції педагогіки;

· Софія Марчук – у секції охорони здоров’я;

· Діана Чикун – у секції теорії, історії мистецтва та арткритики.

Дослідження Христини Левчук з фольклористики та Мар’яни Максимук з української мови були визнані кращими в області. Тому дві старовижівські учениці представлятимуть не лише Старовижівський ліцей і громаду, а й Волинь на всеукраїнському конкурсі наукових робіт Малої академії наук.

Крім того, вже згадувані Діана Чикун та Максим Куземський представляли роботи, але не стали призерами у секціях фольклористики і географії та ландшафтознавства. Трішки не вистачило до призових місць і Максиму Савчуку в секції прикладної математики, Ірині Тищук у секції фольклористики та Ніці Головій у секції раціонального та збалансованого природокористування.

«Щира вдячність усім дітям та їх керівникам за наполегливість і старання, захоплення наукою, прагнення ґрунтовніше вивчити Старовижівщину, її культуру та природу, високу результативність виступів в області. А Христині та Мар’яні бажаємо не зупинятись на досягнутому і підкорити вершини й на всеукраїнському рівні», - йдеться у повідомленні.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Volyn Nova.

Читайте також: Нові перемоги волинян у всеукраїнських шкільних змаганнях.

Реклама Google

Telegram Channel