Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Валерія Залужного визнали непридатним до військової служби

50-річний Валерій Залужний написав рапорт про звільнення з військової служби.

Фотоколаж із сайту hromadske.ua.

Валерія Залужного визнали непридатним до військової служби

Також він написав рапорт про звільнення з військової служби. Сталося це ще до призначення його послом

Ексголовнокомандувач ЗСУ генерал Валерій Залужний взимку, ще до призначення його на посаду посла у Великій Британії, пройшов військово-лікарську комісію, де був визнаний непридатним для служби в армії.

Про це інформує ZN.UA з посиланням на власних співрозмовників.

За даними видання, після звільнення зі своєї посади рішенням президента Володимира Зеленського Залужний був виведений у розпорядження міністра оборони.

«Якоїсь значимої військової посади, адекватної рівню підготовки і досвіду Залужного, міністр оборони Умеров не запропонував, як не запропонував її раніше і президент Зеленський.

За цих умов, генерал Залужний прийняв рішення звільнитися з військової служби, щоб мати можливість і право зайнятися іншою справою».

Журналісти пояснюють, що кількатижнева затримка з цим була повʼязана з тим, що після прийняття закону з новим переліком військових звань не була завершена відповідна зміна нормативної бази, зокрема в указах президента.

Відтак немає чіткої ясності, хто має звільняти Залужного в званні генерала з військової служби – міністр оборони своїм наказом чи президент своїм указом, як раніше звільняли генералів армії України.

Довідка: 

Людина, яка є діючим генералом, не може працювати дипломатом. Згідно з чинним законодавством, після двох місяців перебування у розпорядженні міністра військовослужбовцеві припиняється виплата грошового забезпечення, крім окладу за військовим званням. Для генерала Залужного, який має найвище військове звання, це становить 1762 гривні на місяць.

Читайте також: Якби Залужний створив партію, він міг би отримати більшість у парламенті, - опитування.

Реклама Google

Telegram Channel