Курси НБУ $ 41.31 € 44.71
У місті на Волині 24 родини ВПО отримають квартири

Нині на обліку перебуває 105 сімей ВПО.

Фото: ілюстративне / facebook.com.

У місті на Волині 24 родини ВПО отримають квартири

У Ковелі виконком на позачерговому засіданні прийняв рішення про видачу ордерів 24 родинам внутрішньо переміщених осіб

Квартири вони отримають у будинках на вулиці Драгоманова. Їх зведено за кошти Євросоюзу у співпраці з Північною екологічною фінансовою корпорацією.

Про це повідомляє Ковельська міська рада.

Попередньо це питання розглянула комісія з питань обліку внутрішньо переміщених осіб та надання житлових приміщень з фонду житла для тимчасового проживання. На її засідання були запрошені ВПО, яким пропонуються помешкання.

Нині на обліку перебуває 105 сімей ВПО. Для визначення пріоритетності у розподілі житла, комісія нараховувала бали кожній родині. Критерії такого оцінювання визначені законодавством.

Першочергово квартири отримають сім’ї, що прибули з окупованих територій, в яких помешкання зруйноване або пошкоджене. Серед них 13 родин військовослужбовців з числа внутрішньо переміщених осіб, які беруть/брали участь у бойових діях. Нову домівку матимуть ВПО, які зазнали повторного переміщення. Родини, в яких є особи з інвалідністю, для зручності житимуть на першому поверсі.

Новоселами стануть сім’ї, які приїхали у Ковель з Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей. Житло їм надається у тимчасове користування на один рік. Втім, з можливістю продовжити цей термін, якщо не відбудуться зміни у статусі родини або місці проживання.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Volyn Nova.

Читайте також: Вареники, які з горохівчанами варили журналісти «Волині», бійці смакують на передовій.

Реклама Google

Telegram Channel