Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Вареники, які з горохівчанами варили журналісти «Волині», бійці смакують на передовій

Волонтери Горохівського «Щита» з бійцями.

Фото Андрія ЛЕБЕЗУНА й Івана АНДРОЩУКА.

Вареники, які з горохівчанами варили журналісти «Волині», бійці смакують на передовій

Цими днями з чергової поїздки на фронт повернулись Андрій Лебезун та Іван Андрощук, які з першого дня повномасштабної війни працюють у волонтерській команді Горохівської районної організації «Спілка учасників АТО «Щит»

Цьому невеликому потужному товариству довіряють кошти та гуманітарні вантажі багато громад краю, далеке й близьке зарубіжжя. Діяльність організації координує Віталій Гладун – друг і побратим, без перебільшення, тисяч бійців із усіх регіонів, які боронили Україну від ворога з 2014 року й воюють за країну тепер.

Цього разу волонтерський екіпаж проїхав 3500 кілометрів, щоб доставити захисникам на Донеччині та Харківщині маскувальні сітки, бензопили, окопні свічки, весняні маскувальні халати, пончо, білизну й інші речі, пошиті майстринями цеху «Шпильки» в селі Борочиче Мар’янівської територіальної громади, адресні передачі, дитячі малюнки та багато іншого, замовленого бійцями.

А ще всім хотілося, щоб солдатські окопи й бліндажі вареники з Горохова наповнили запахом дому та нашого чекання. 

І хоча, за словами досвідченого пана Віталія, харчів на фронті нині не бракує (ще би зброї стільки), були серед усього й акуратні відерця з апетитними варениками, які не так давно разом із працівницями Горохівського психоневрологічного інтернату, його очільницею, заслуженим працівником соціальної сфери України Юлією Ковальчук, і журналістами газети «Волинь» ліпили й варили … підопічні закладу. Були серед них і переселенці з

Покровського психоневрологічного інтернату, що на Донеччині. Керувала чималим товариством досвідчених та новоспечених кулінарів шеф-кухар Оксана Демчук. Робота, як мовиться, горіла в руках, завзяття додавали наспіви улюблених українських народних пісень і славню Поліського краю «Волинь моя».

У ці хвилини, мабуть, кожен уявляв, як тими варениками смакуватимуть  бійці. Вони ж бо зроблені з найважливішим інгредієнтом – вдячністю захисникам за те, що за їхніми плечими є Україна. А ще всім хотілося, щоб солдатські окопи й бліндажі вареники з Горохова наповнили запахом дому та нашого чекання. Про це ми багатьма публікаціями розповіли нашим захисникам у черговому номері «Волині», яку теж доставили на фронт Андрій Лебезун й Іван Андрощук.

Леся ВЛАШИНЕЦЬ.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Volyn Nova.

Реклама Google

Telegram Channel