Курси НБУ $ 39.67 € 42.50
«Пропустили гол – і енергія гри змінилася...», – тренер «Шахтаря»

Якщо Маріно Пушич після гри у Франції визнав, що марсельці були сильнішими, то осічку в наступному матчі з «Олександрією» списав на погане поле і непрості обставини (поєдинок затримувався і переривався через повітряні тривоги).

Фото із сайту shakhtar.com.

«Пропустили гол – і енергія гри змінилася...», – тренер «Шахтаря»

Після поразки донецького «Шахтаря» в Марселі Україна втратила останнього представника в єврокубках і опустилася за підсумками сезону на 18 місце в п’ятирічній таблиці коефіціентів УЄФА. Такого провалу не було 20 років 

Ліга Європи. 1/16 фіналу. Матч-відповідь (перша гра – 2:2). «Марсель» (Франція) – «Шахтар» (Україна) – 3:1 (0:1 – Судаков, 12 хв., (пен); 1:1 –Обамеянг, 23; 2:1 – Сарр, 74; 3:1 – Конгдобія, 81). Арбітр Тобіас Штілер (Німеччина). Стадіон «Велодром» (Марсель, Франція), 63 182 глядачі.

«Шахтар»: Різник, Конопля, Матвієнко, Ракіцький, Азаров (Траоре, 84), Степаненко (Невертон, 84), Судаков, Зубков (Швед, 84), Бондаренко (Криськів, 84), Егіналду, Сікан.

Відеоогляд матчу – тут.

– По-перше, я хочу привітати суперника, бо він заслужив на перемогу, – заявив на післяматчевій пресконференції 52-річний боснійський наставник «гірників» Маріно Пушич. – Хоча ми дуже добре розпочали матч, контролювали гру, створювали моменти, забили гол – були на правильному шляху до позитивного результату. І до певного моменту все йшло для нас досить добре, що нелегко з таким сильним суперником. Як команда ми добре грали перші 20–25 хвилин, та, на жаль, припустилися помилки, а суперник одразу скористався нею. Після цього енергія гри змінилася, ми більше не могли показувати свою гру, що трішки мене засмутило... Боротьба тривала всю гру, доки ми знову не помилилися, а вони забили й зробили рахунок 1:2. І ви знаєте, у цей момент ми хотіли щось змінити, ми були до цього готові, але відразу після того пропустили третій гол – із нічого, також через помилку. Тож футбол – гра, що залежить від помилок. На жаль, ми їх припустилися тричі, що занадто з таким суперником, на такому стадіоні. Загалом, думаю, «Марсель» заслужив цю перемогу.

Футбол – гра, що залежить від помилок. На жаль, ми їх припустилися тричі, що занадто з таким суперником.

... Якщо підбити підсумки цієї єврокампанії, я можу тільки пишатися своєю командою – тим, що ми показали, як себе представили за дуже важких обставин. І ми старалися, але не досягли успіху. Проте знову показали, що «Шахтар» повернувся на європейський рівень, і в майбутньому ми, звісно, будемо намагатися прогресувати, – оптимістично завершив свій коментар пан Пушич.

А ось нам, уболівальникам, далеко не до оптимізму. Адже за підсумками нинішнього сезону Україна опустилася на 18 позицію в п’ятирічному рейтингу УЄФА (28.000 балів). 

Українські клуби в єврокубках набрали 20.5 очок: «Шахтар» – 11, «Зоря» – 6, «Дніпро-1» – 1,5, «Ворскла» та «Динамо» – по 1. Це найгірший для України результат із сезону 2007/08, коли було набрано 19,5 очка.

А країни, які наприкінці сезону 2023/24 перебувають поза топ-15 за підсумками п’ятирічного рейтингу, будуть представлені лише 4 командами в єврокубках у сезоні 2025/26 та залишаться лише з одним представником у кваліфікації Ліги чемпіонів. Таким чином, у сезоні 2025/26 Україна буде представлена у єврокубках лише 4 клубами (одним – у Лізі чемпіонів). Це станеться вперше за 20 років – із сезону 2005/06.

Щоправда, ще цієї євроосені в України залишається представництво 5 клубів у єврокубках завдяки 14 місцю в рейтингу минулого року. Дві команди зіграють у Лізі чемпіонів, одна – у Лізі Європи, ще дві – у Лізі конференцій.

Який рахунок?

Українська Прем’єр-ліга. Результати матчів 18 туру: ЛНЗ «Черкаси» – «Кривбас» – 0:3, «Верес» – «Колос» – 0:2, «Дніпро-1» – «Минай» – 1:1, «Металіст 1925» – «Динамо» – 2:4, «Рух Львів» – «Полісся» – 1:1, «Зоря» – «Ворскла» – 1:0, «Олександрія» – «Шахтар» – 0:0, «Оболонь» – «Чорноморець» – 1:1.

У списку бомбардирів лідирує 22-річний форвард київського «Динамо» Владислав Ванат, який забив 9 голів (один – із пенальті).
У списку бомбардирів лідирує 22-річний форвард київського «Динамо» Владислав Ванат, який забив 9 голів (один – із пенальті).

 Петро ПАС.

Читайте також: Статки найбагатшого футболіста світу у 12 разів більші, ніж у Роналду і Мессі разом взятих.

Реклама Google

Telegram Channel