Курси НБУ $ 39.38 € 42.32
Навіть волинські журналістки взяли в руки протитанковий ракетний комплекс...

Стріляти із протитанкового ракетного комплексу NLAW пробують і дівчата.

Фото Люби ХВАС.

Навіть волинські журналістки взяли в руки протитанковий ракетний комплекс...

За допомогою інструктора дівчина підняла цю потужну 12-кілограмову зброю і поставила на плече. Жінкам, до речі, її не рекомендують – з цим краще можуть впоратися наші козаки

А ось керувати БпЛА, надавати медичну допомогу на полі бою – такі ази військової справи пропонують здобути і лучанкам інструктори 100-ї окремої бригади.

Нещодавно у Луцьку запрацював ознайомчо-навчальний центр, мета якого – максимально підготувати цивільних до національного спротиву. А також створити резерв, покращити уявлення про військові спеціальності у людей, які в майбутньому захочуть приєднатися до лав ЗСУ й почуватимуться після пройдених курсів упевненіше.  

Слухачі мають змогу потренуватися у мультимедійному тирі, ознайомитися зі стрілецькою зброєю, постріляти із протитанкових ракетних комплексів: «ЕнЛава», «Джавеліна», ПЗРК «Стінгер».

Як пояснив пресофіцер 100-ї окремої бригади Сергій Хомінський, це дорога техніка, яку закупили у перший рік війни, на ній тренувалися військові. 

Сьогодні тут викладає 12 інструкторів – військовослужбовців Волинської бригади, усі мають бойовий досвід у гарячих точках на передовій.

В обладнаному кабінеті інструктор демонструє роботу ПТРК NLAW малої дальності, яка робить постріл до 800 метрів. Цією зброєю можна поцілити в укріплення ворогів, а також у важку техніку, зокрема у танк. Вага цього комплексу понад 12 кілограмів, стріляти з неї потрібно, тримаючи на плечі. Тож військовий рекомендує це робити чоловікові. Хоча пробують стріляти і дівчата. Після короткого інструктажу на мультиекрані з’являється ціль, у яку треба влучити. 

Пройти курси можуть усі, хто бажає – чоловіки та жінки. Подробиці за телефоном: 050 555 3070.

Поруч – тренуються управляти дронами. Хлопці та дівчата спочатку пробують літати на симуляторі, потім – навчаються керувати справжнім бойовим безпілотником. Такий дрон може нести на собі два кілограми ваги. Навчання максимально наближені до реалій, які є у зоні бойових дій. Учасники відпрацьовують рухомі цілі, проходять різні рельєфи, ліс, навіть залітають в умовні бліндажі. Як зазначає інструктор – це найкраща річ, яка може знищувати сьогодні будь-яку техніку.

Не менш важливим є курс із тактичної медицини, де досвідчений військовий дає цінні практичні поради, на прикладах показує, як надавати невідкладну медичну допомогу на полі бою. Втім, звичайно ж, теорія вимагає підкріплення постійною практикою.

Про небезпечність, підступність мін та як правильно використовувати мінно-вибухові пристрої, розповідає інструктор мінно-вибухової справи. Слухачі дізнаються, які існують міни та гранати, як їх розрізнити та як не стати їхньою жертвою. 

Волинська 100-та окрема бригада вже рік виконує бойові завдання на Сході України. Як розповідає старший лейтенант Сергій Хомінський, за цей час підрозділи бригади не втратили жодної позиції, не зробили жодного кроку назад, а просувались тільки вперед. Ознайомчо-навчальний центр розгорнули для того, щоб люди мали змогу опанувати ази та, можливо, зацікавились у співпраці зі Збройними силами. Повісток тут ніхто вручати не буде, наголошує пресофіцер. Пройти курси можуть усі, хто бажає, – чоловіки та жінки.  Подробиці за телефоном:  050 555 3070.

Люба ХВАС.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Volyn Nova.

Реклама Google

Telegram Channel