Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Прогноз погоди на найближчі три місяці від народного синоптика з Волині

«...Не глядить на котиків лиш вусатий кіт, Бо вони не котики, а вербовий цвіт» (Андрій М’ястківський).

Фото із сайту ukr.net.

Прогноз погоди на найближчі три місяці від народного синоптика з Волині

Весна почнеться тепло-романтично, а закінчиться дощами, вітрами і навіть заморозками

Березень

Початок весни випаде досить погожий. Буде бідний на опади, які траплятимуться досить рідко (невеликі на початку декади). Температура вдень здебільшого плюсова, вночі будуть інколи мінусові. Приблизно з середини цієї десятиденки почне підніматися температура і під кінець цього відрізку вона суттєво підвищиться. Буде доволі тепло як для березня. Все ж іноді вночі траплятимуться заморозки. А вже десь із середини другої декади знову температура сповзатиме донизу, з’являться опади.

На початку третьої декади прийде похолодання з опадами у вигляді мокрого снігу, інколи температура буде опускатися до мінусових позначок – таке собі повернення зими. І лише насамкінець місяця трохи потепліє, але справжнього весняного тепла не буде.

Квітень

Перша декада другого місяця весни продовжить тенденцію помірної температури від березня, опадів мало. Але поволі температура зросте і буде досить тепло.

Лише на початку другої десятиденки на кілька днів занегодиться, пройдуть дощі (хоча не дуже сильні) і похолодає. Вже із середини цієї декади знову прийде потепління, хоч і коротке, але температура вдень буде вищою квітневої норми.

Останній десятиденний відрізок квітня продовжить перехід до вищих температур, хоча на початку опади зіпсують цей рух, але швидко погода налагодиться і до кінця місяця буде радувати теплими і погожими днями, без опадів у цей час.

Травень

Перша декада цього місяця розпочнеться помірним весняним теплом, початок цього періоду буде вологий, але в міру – без затяжних дощів. Уже з середини десятиденки опадів поменшає, а температура незначно підвищиться, хоча можливість короткочасних дощів збережеться.

 Хоча зима ще й нагадає про себе в середині березня, але загальної картини це вже не зіпсує      

Це потепління зачепить і початок другої десятиденки, подалі стовпчик термометра піде донизу, знову з’являться опади, але це буде досить короткочасно (2–3 дні). Після цього добряче потепліє – це буде найтепліший відрізок травня, який займе і початок третьої декади (1–2 дні).

Після цього різко занегодиться, пройдуть сильні дощі, місцями шквальні вітри, температура сильно знизиться, особливо вночі – можливо навіть до заморозків. Під кінець місяця погода почне налагоджуватись, температура підвищиться, хоча літніх температур ще не буде.

Висновок

Загалом нинішня весна продовжить тенденцію глобального потепління на планеті і в Україні зокрема. Березень виявиться досить теплим, як для першого місяця весни. Хоча зима ще й нагадає про себе в середині місяця, але загальної картини це вже не зіпсує, опади як для цього відрізку помірні – без затяжних.

Квітень теж збереже помірність опадів, що не може не радувати, буде тільки один період із підвищенням вологи (2–3 дні). Загалом цей місяць буде із середньостатистичною температурою як для середини весни.
А ось травень передбачається досить вологий, будуть короткі періоди з доволі сильними дощами. Температура повітря помірна, справжнього літнього тепла, як би нам не хотілось, у травні ще не чекаємо. Є вірогідність нічних заморозків у третій декаді. Ось така на нас чекає весна-2024. Далі буде... 

Володимир ДЕРКАЧ, прогнозист погоди (м. Камінь-Каширський).

Читайте також: На Волині чоловік підняв руку на 82-річну матір.

Реклама Google


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel