Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
По кухлику... кекса? Рецепти

Краще використовувати для приготування великий кухоль і наповнювати його тістом наполовину.

Фото із сайту womo.ua.

По кухлику... кекса? Рецепти

Мабуть, не всі знають, що такі ласощі можна приготувати в мікрохвильовці буквально за кілька хвилин

Тож якщо склалася ситуація, коли друзі телефонують, що будуть у вас за чверть години, і спровадити нежданих гостей фразою «Ой, а мені вас годувати нічим...» – не варіант ☺, то виходів залишається лише два: або бігти до найближчої крамниці по солодощі, або скористатися рецептами супершвидких кексів, які готуються так просто, що ви відчуєте себе справжнім кондитерським гуру. Вони стануть у пригоді й у випадку, якщо дитина просить чогось смачненького до чаю

Класичний шоколадний

На смак він чимось нагадує брауні, м'який, пухкенький, неймовірно шоколадний. Ідеально поєднується з ванільним морозивом та будь-якими кисло-солодкими джемами. Краще використовувати для приготування великий кухоль і наповнювати його тістом наполовину, інакше доведеться збирати випічку по мікрохвильовці

Інгредієнти: 3 ст. л. цукру, 4 ст. л. борошна, 2 ст. л. какао, 1 яйце, 3 ст. л. молока (можна замінити нежирними вершками), 3 ст. л. розтопленого вершкового масла або олії без запаху.

Приготування. Борошно просіяти через сито, додати цукор, какао і перемішати. Усі рідкі інгредієнти змішати окремо та з'єднати із сумішшю борошна, какао та цукру. Це золоте правило – змішувати сипкі та рідкі інгредієнти окремо. Добре перемішати все до однорідного стану. За смаком можна додати горішки, насіння, печиво, карамель, шматочки шоколаду тощо. Чашку змастити вершковим маслом, можна зсередини посипати борошном або какао. Виставити максимальну потужність мікрохвильової печі і поставити десерт готуватися на 3–5 хвилин.

Банановий

Цей кекс чудово поєднується із крем-брюле або шоколадним морозивом. Готується все також швидко та просто. Дуже ситний і поживний, тому добре підійде і в якості завершального акорду на сніданок

Інгредієнти: 1 ст. л. розтопленого вершкового масла, 1 яйце, 1 ст. л. молока, 1 стиглий банан, 3 ст. л. борошна, 3 ст. л. цукру, 0,5 ч. л. розпушувача для тіста.

Приготування. Для початку потрібно добре розім'яти банан виделкою: чим м'якший, тим краще. В окремій ємності змішати всі сипучі інгредієнти: борошно, цукор та розпушувач. В іншій посудині – всі рідкі складники. Злегка збийте яйце (не сильно, не в піну, до нього додайте пюре з банана і перемішайте. До речі, банан та яйце мають схожі властивості в кулінарії, іноді можна заміняти одне іншим із розрахунку 1 невеликий банан = 1 яйце. Потому додайте розтоплене вершкове масло і молоко. Перемішайте рідку масу до однорідності, а потім, з'єднавши із сухими інгредієнтами, ще раз добре вимішайте. Наповніть чашку тістом наполовину. Виставте середню потужність у мікрохвильовці і помістіть у неї кекс на 1 хвилину. Через хвилину, коли тісто трохи схопиться, випустіть пару і поставте ще на 10–15 секунд. Так робіть доти, доки серединка кекса в чашці пропечеться (перевіряйте дерев'яною шпажкою).

Морквяний

Такий кекс готується без яєць. Він сподобається любителям моркви (або ж нелюбителям, яких іноді потрібно нею нагодувати)

Інгредієнти: 6 ст. л. борошна, 2 ст. л. цукру, 1/4 ч. л. розпушувача для тіста, 1/4 ч. л. солі, дрібка кориці, дрібка мускатного горіха, 5 ст. л. охолодженого молока + 0,5 ст. л. лимонного соку (розмішати, дати настоятися хвилин 10. Можна також замінити на таку ж кількість кефіру), 2 ст. л. соняшникової або оливкової олії, 1/4 ч. л. ваніліну, 3 ст. л. дрібно натертої моркви, 1 ст. л. подрібнених горіхів, 1 ст. л. родзинок.

Приготування. Зсипати в одну ємність усі сухі інгредієнти (борошно, цукор, розпушувач, сіль, корицю, горіх мускатний, ванілін), в другій – усі вологі (молоко з лимонним соком чи кефір, олію, моркву). Добре перемішати все разом і тільки після того додати горішки та родзинки. Знову перемішати. Заповнити кухлик не більш як на 2/3 і поставити на 2–3 хвилини в мікрохвильову піч, увімкнену на повну потужність. Перевірте готовність кекса, за потреби допечіть його ще 30–40 секунд. Можна полити розтопленим шоколадом або медом – і насолоджуватися.

Білий кокосовий із лаймом

Цей кекс на вигляд як сніг – білий і пухнастий. Хоча смак його зовсім не зимовий, а навпаки, літній, дуже яскравий. Готується з мінімальної кількості інгредієнтів, а на смак нагадує піна-коладу, тільки замість ананаса – лайм

Інгредієнти: 4 ст. л. борошна, 1/4 ч. л. розпушувача, 2,5 ст. л. цукру, 4 ст. л. кокосового молока (або коров'ячого молока, або вершків), 1 ст. л. кокосової стружки, 1/4 ч. л. цедри лайма.

Приготування. Змішати всі інгредієнти за винятком кокосової стружки та цедри. Суміш має бути гладкою та шовковистою, без грудочок. Потому акуратно додати цедру та кокос, перемішати до однорідності. Заповнити чашку на 2/3 і поставити на 2 хвилини в мікрохвильову піч на повну потужність, можна трохи більше, якщо потрібно, головне –не спалити.

Полунично-ванільний

Смачна полуниця, легка консистенція та чудовий аромат! Поєднується з ванільним морозивом, зі збитими вершками, вершковим соусом, сиром маскарпоне

Інгредієнти: 1 ст. л. вершкового масла, 1 велике яйце, 0,5 ч. л. ваніліну, 2 ст. л. цукру, 1/4 склянки борошна, 1 ч. л. розпушувача для тіста, 0,5 ч. л. кориці, 2–3 ст. л. полуниць, нарізаних кубиками (підійде й заморожена).

Приготування. Змішуємо всі інгредієнти (крім полуниці), пам’ятаючи правило про окреме поєднання рідких і сипких продуктів. Коли змішали все разом, акуратно вводимо полуницю ( щоб вона не потекла). Як варіант – можна додати її окремо, поклавши зверху і трохи втопивши в тісто. Наповніть чашку на 1/2 і поставте на 3–5 хвилин у мікрохвильовку на максимальну потужність.

Реклама Google

Telegram Channel