Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Засмічення відходами і незаконні рубки: на Волині тривають рейди лісівників

Триває посилена рейдова робота.

Фото: facebook.com.

Засмічення відходами і незаконні рубки: на Волині тривають рейди лісівників

Працівники груп оперативного реагування та державної лісової охорони філій Поліського лісового офісу ДП «Ліси України» протягом останніх двох тижнів серед випадків незаконних рубок фіксували порушення правил пожежної безпеки та засмічення лісів

Серед наймасштабніших порушень в цей період - затримання групою оперативного реагування філії «Висоцьке лісове господарство» на місці незаконної рубки групи осіб із транспортним засобом та знаряддями праці на території ПЗФ. Для фіксації злочину на місце викликали працівників поліції, матеріали скеровано до слідчих органів. Сума збитків за фактом становить 154 тис. 628 грн.

Про це повідомляє Поліський лісовий офіс.

Під час патрулювання в Крушинецькому лісництві філії «Любомльське лісове господарство» виявлено незаконну рубку, де орієнтовна сума збитків становить 138 тис. грн. На місці працювала слідчо-оперативна група. Триває розслідування.

Порушення із менш масштабними, але кримінальними фактами самовільних рубок неодноразово виявляли у ковельській, березнівській, сарненській філіях. Суми збитків - від кількох до десятків тисяч гривень.

Перші штрафи за засмічення цієї весни зафіксували працівники філій Камінь-Каширське та Костопільське лісові господарства.

У цьому напрямку триває посилена рейдова робота.

Перше весняне тепло традиційно несе загрозу підпалів сухої трави, що вже неодноразово доводилося локалізовувати на Волині та Рівненщині. Ще одна проблема - засмічення лісів побутовими відходами: люди прибирають власні домівки, а сміття везуть до лісу.

Обидві проблеми, незважаючи на численні попередження та пояснення, залишаються для нас дуже актуальними.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Volyn Nova.

Читайте також: Набуває популярності нова шахрайська схема: волинян закликають бути обачними.

Реклама Google

Telegram Channel