Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
Коли розпочнеться реконструкція луцької станції водопідготовки

У підсумку жителі громади отримають повністю оновлену систему.

Фото: ілюстративне/facebook.com.

Коли розпочнеться реконструкція луцької станції водопідготовки

Члени виконавчого комітету затвердили проєктно-кошторисну документацію за робочим проєктом «Реконструкція станції 2-го підйому Дубнівської площадки водопідготовки в м. Луцьк, вул. Дубнівська 26»

Директор підприємства «Луцькводоканал» Віктор Гуменюк зауважив, що питання водопостачання — дуже актуальне, адже це життя та здоров'я жителів громади.

Про це повідомляє Луцька міська рада.

«Станція на Дубнівському водозаборі побудована у 74-75-х роках, обслуговує майже 70% жителів громади. Протягом останніх 50-ти років її не ремонтували, адже це технічно не можливо зробити без повної зупинки водопостачання. Саме від її надійної роботи залежить безперебійне постачання якісної води, придатної для споживання і використання у господарстві. Зараз ми будемо реконструювати певні об'єкти поступово. Будівництво на об'єкті буде тривати протягом цього року, можливо, закінчення робіт — І квартал наступного року. Адже це складний об'єкт», - зазначив він.

За словами Віктора Гуменюка, метою проєкту реконструкції станції водопідготовки є модернізація технологічної системи, встановлення найсучасніших фільтрів, переобладнання насосних станцій, а також отримання параметрів очищеної води, що відповідають сучасним стандартам якості й безпеки. Інноваційна складова проєкту полягає у застосуванні сучасних технологій KREVOX та Culligan, вона дозволяє також досягнути більшої швидкості фільтрації, що веде до економії на габаритах приміщень і загальних витрат. Технологія забезпечить також надійну в експлуатації систему управління роботою фільтрів, багатошарове і гнучке фільтраційне завантаження, відмінний антикорозійний захист фільтрів.

У підсумку жителі громади отримають повністю оновлену систему станції водопідготовки, яка на роки забезпечуватиме їх надійним водопостачанням, чистою і високоякісною питною водою, що відповідатиме найвищим вимогам контролю.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Volyn Nova.

Читайте також: Змінено назви та розташування окремих зупинок у Луцьку.

Реклама Google

Telegram Channel