Курси НБУ $ 39.67 € 42.50
Посли Євросоюзу ухвалили виділення додаткових 5 млрд євро для військової допомоги Україні

«ЄС продовжує надавати Україні тривалу підтримку та гарантує надання військового обладнання, необхідного для самооборони».

Фото ЛБ.

Посли Євросоюзу ухвалили виділення додаткових 5 млрд євро для військової допомоги Україні

Посадовці погодили реформування Європейського фонду миру для підтримки України

Посли Європейського союзу ухвалили рішення про збільшення Європейського фонду миру на 5 млрд євро. Додаткові кошти підуть на військову підтримку України, повідомили у середу, 13 березня, у прес-службі представництва Бельгії в ЄС.

Реформування Європейського фонду миру покликане збільшити його бюджет для виділення більшої військової допомоги Україні в боротьбі проти Росії. Посли узгодили збільшення фонду на додаткових 5 млрд доларів.

«Посли ЄС погодилися в принципі реформувати Європейський фонд миру, щоб підтримати Україну бюджетом у 5 млрд євро на 2024 рік», – йдеться у повідомленні представництва Бельгії, пишеЗахід.НЕТ.

У прес-службі представництва, яке наразі головує в Раді Євросоюзу, підкреслили, що ЄС продовжує надавати Україні тривалу підтримку та гарантує надання військового обладнання, необхідного для самооборони.

За даними документу про рішення послів ЄС, який є у розпорядженні «Радіо Свобода»,передбачається збільшення використання спільних закупівель військпрому Євросоюзу та Норвегії для України. Крім того, кошти додаткового фінансування виділять на навчання українських військовослужбовців.

Реклама Google

Telegram Channel