Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Чималі суми у платіжках: голови ОСББ зустрілися з представниками «Луцькводоканал» та «Луцьктепло»

Першим розглянули питання щодо порядку нарахувань за послугу з централізованого водопостачання холодної води при наявності вузла комерційного обліку.

Фото ілюстративне / facebook.com.

Чималі суми у платіжках: голови ОСББ зустрілися з представниками «Луцькводоканал» та «Луцьктепло»

У Палаці культури Луцька відбулася робоча зустріч спеціалістів комунальних підприємств із головами ОСББ міста Луцька, на якій розглянули найактуальніші питання, що турбують мешканців багатоквартирних будинків

Секретар Луцької міської ради Юрій Безпятко пояснив, що мета зібрання – обговорити існуючі проблеми та знайти шляхи їх вирішення для поліпшення співпраці органів самоуправління та комунальних підприємств.

Про це повідомляє Луцька міська рада.

«Ми завжди на постійному контакті з керівниками ОСББ і оперативно реагуємо на усі проблемні питання», - наголосив він. 

Першим розглянули питання щодо порядку нарахувань за послугу з централізованого водопостачання холодної води при наявності вузла комерційного обліку. Нарікання споживачів з цього приводу надходять досить часто – люди скаржаться на чималі суми у платіжках.

Начальник комерційного управління КП «Луцькводоканал» Лілія Логін розповіла, яким чином відбувається розподіл води у будинках, де є комерційні прилади обліку, пояснила звідки береться небаланс та чому важливо подавати точні показники лічильника. Вона також закликала активніше використовувати особистий кабінет побутового споживача, в якому детально відображається розподіл комунальної послуги.

Після цього учасники зустрічі розглянули питання щодо обслуговування та поточного ремонту транзитних мереж системи централізованого теплопостачання та внутрішньобудинкових мереж багатоквартирних будинків. 

Директор ДКП «Луцьктепло» Іван Скорупський пояснив, які трубопроводи вважаються транзитними з точки зору чинного законодавства. Повідомив, що у Луцьку нараховується сім будинків, де є транзитні мережі і їх обслуговуванням займається ДКП «Луцьктепло». «У всіх інших будинках трубопроводи не транзитні. Якщо з приводу цього виникають сумніви, то спеціалісти ДКП «Луцьктепло» готові провести обстеження спільно з представниками департаменту ЖКГ. Якщо це дійсно транзитна мережа, де немає жодного відводу з підключенням до елеваторного вузла, стояка, то по цій мережі ми будемо говорити окремо», – зазначив директор ДКП «Луцьктепло».

Впродовж двох годин спілкування Лілія Логін та Іван Скорупський надали вичерпні відповіді на всі питання голів ОСББ. Вони також запевнили, що готові допомагати у будь-яких ситуаціях, що викликають непорозуміння, та надали контакти для вирішення озвучених проблемних питань.

Директор департаменту ЖКГ Микола Осіюк, в свою чергу, дав відповідь на питання голів ОСББ щодо питань благоустрію прибудинкових територій.

Також під час зустрічі презентовано роботу навчального центру 100 ОБР, де усі бажаючі можуть пройти військовий вишкіл для цивільного населення. 

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Volyn Nova.

Читайте також: У Луцьку муніципали змусили прибрати зрізане гілля на території загального користування.

Реклама Google

Telegram Channel