Курси НБУ $ 39.55 € 42.43
Дванадцять рятувальників-добровольців з громади на Волині навчалися цивільному захисту

Добровольці після проходження підготовки зможуть виконувати бойові завдання.

Фото: Фейсбук.

Дванадцять рятувальників-добровольців з громади на Волині навчалися цивільному захисту

Добровольці із села Ворокомле Камінь-Каширської громади спочатку пройшли теоретичне онлайн навчання на базі Аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС України у Полтавській області

Практичну ж підготовку протягом 11-14 березня 2024 року для учасників навчання проводили фахівці Камінь-Каширське РУ ГУ ДСНС України у Волинській області.

Про це повідомляє Камінь-Каширська міська об'єднана територіальна громада.

– Ми ознайомилися з роботою 8 ДПРЧ 4 ДПРЗ ГУ ДСНС України у Волинській області, пожежними автомобілями, мотопомпами, пожежно-рятувальними пристроями, устаткуванням. Пройшли інструктаж з охорони праці, наданні домедичної допомоги. Ознайомилися з принципом дії та правилами користування засобами індивідуального та колективного захисту – зазначив староста Ворокомлівського округу, лідер майбутньої добровільної пожежної команди Сергій Шевчик. – Відпрацювали збір і виїзд за сигналом «Тривога». Попрацювали з пожежними рукавами, стволами, рукавним обладнанням тощо. Наша команда хоче бути корисною своїй громаді та країні.

У листопаді 2023 року разом з Сергієм Шевчиком та начальником сектору цивільного захисту Камінь-Каширського РУ ГУ ДСНС України у Волинській області Віталієм Мартинюком пройшли навчальний курс в Польщі у сфері цивільного захисту, «привезли додому» дієві європейські практики та плануємо втілити їх у нашій громаді – зазначив Камінь-Каширський міський голова Віктор Пась.

– Ми зацікавлені у розвитку добровільних пожежних команд, тому на ремонт приміщення для команди добровольців виділили фінансування з місцевого бюджету. Оформляємо документи щодо отримання пожежного автомобіля від Головного управління ДСНС України у Волинській області.

З ознайомчим візитом 11 березня 2024 року громаду відвідала та зустрілася з Камінь-Каширським міським головою Вікторем Пасем експертка проєкту, представник Фонду міжнародної солідарності Республіки Польща Агнешка Пясецька, яка побажала успіхів у розвитку добровільного пожежного руху.

Агнешка Пясецька разом з начальником відділу проєктної діяльності та міжнародного співробітництва міської ради Савчук Надією були присутні на практичному навчанні добровольців на базі Камінь-Каширського районного управління Головного управління ДСНС України у Волинській області.

У рамках проєкту отримано медичну сумку, дефібрилятор, а також буде придбано пожежно-рятувальне обладнання та спорядження для добровольців.

Навчання відбувалося у рамках реалізації проєкту «Вогнеборці. Зміцнення спроможності українських громад шляхом розвитку добровільних пожежних команд», що впроваджує Фонд міжнародної солідарності в Україні.

Проєкт реалізується за фінансової підтримки Програми польської співпраці у сфері розвитку Міністерства закордонних справ Республіки Польща, а також Офісу Координатора програм допомоги США в Європі та Євразії Державного департаменту США.

Добровольці після проходження підготовки зможуть виконувати бойові завдання.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Volyn Nova.

Реклама Google

Telegram Channel