Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Уродженець волинського Ковеля, який відмовився від паспорта України, викликаний до збірної Польщі

Волинянин Тарас Романчук давно уже добре знає, що таке «Piłka Nożna» (у перекладі на українську мову означає «Футбол»).

Фото із сайту tygodnikprzeglad.pl.

Уродженець волинського Ковеля, який відмовився від паспорта України, викликаний до збірної Польщі

Тарас Романчук матиме шанс дебютувати за «Кадру» на офіційному рівні

Повідомили, що 32-річний півзахисник польського клубу «Ягеллонія» Тарас Романчук (зріст – 186 см) отримав виклик до збірної Польщі на півфінальний матч плей-оф відбору на Євро-2024 проти Естонії, який відбудеться 21 березня.

Романчук є уродженцем волинського міста Ковель, але у 2017 році відмовився від українського громадянства та отримав польський паспорт.

У 2018 році він вперше був викликаний до збірної Польщі та відіграв товариський матч проти Південної Кореї, після цього він у збірну не викликався, тож зараз Романчук матиме шанс дебютувати за поляків уже на офіційному рівні.

До речі, у квітні 2020 року під час матчу чемпіонату Польщі між «Ягеллонією» та «Віслою» (Краків), гравець краків'ян Домінік Фурман, за словами Романчука, назвав його «бандерівцем» та «фарбованим лисом», також між ними виникали сутички, за що вони обоє отримали жовті картки.

Після скандалу Фурман виступив із заявою, в якій спростував звинувачення. Цим випадком зацікавилася польська поліція, і Романчук підтвердив свої свідчення. Романчук сказав: «Мені було важко контролювати емоції. Моя сім'я теж була замучена Бандерою, а він мені таке говорить».

Романчук відмовив у інтер'ю українським журналістам, які намагалися прояснити ситуацію з інцендентом, сказавши: «Я не даю інтерв'ю українським ЗМІ».

Читайте також: Резонансна заява Володимира Кличка про вибори Президента України.

Реклама Google

Telegram Channel