Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
Міністр оборони Британії скасував візит до Одеси через витік інформації

Грант Шаппс відвідав Київ 7 березня, щоб  оголосити про виділення 325 мільйонів фунтів стерлінгів на закупівлю понад 10 тисяч дронів для ЗСУ.

Britain's Secretary of Defense Grant Shapps speaks during a join press conference with Polish Defence Minister after their meeting on a military training compound next to Orzysz, North-Eastern Poland, on March 13, 2024. Britain's Secretary of Defense Grant Shapps visits the NATO-organized Steadfast Defender 2024 military exercise in Poland. (Photo by Wojtek Radwanski / AFP) (Photo by WOJTEK RADWANSKI/AFP via Getty Images)

Фото – Wojtek Radwanski, AFP or licensors.

Міністр оборони Британії скасував візит до Одеси через витік інформації

Розвідка його попередила про ракетний обстріл південного міста

Стало відомо, що міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс скасував поїздку до Одеси під час свого візиту в Україну 7 березня через небезпеку зі сторони рф.

Про це інформує «Українська правда» з посиланням на The Sunday Times.

Грант Шаппс був змушений відмовитися від поїздки до Одеси через ракетну загрозу з боку росії. 

Міністр оборони перервав візит після того, як його попередила британська розвідка, що росіянам стало відомо про його плани поїздки.

Як відомо, Шаппс відвідав Київ 7 березня, щоб  оголосити про виділення 325 мільйонів фунтів стерлінгів на закупівлю понад 10 тисяч дронів для Збройних сил України.

За день до його прибуття російська ракета вдарила по Одесі під час спільного візиту президента Володимира Зеленського та прем’єр-міністра Греції Кіріакоса Міцотакіса. В результаті нападу загинули п'ятеро людей.

Також стало відомо, що під час його зворотного рейсу росія глушила супутниковий сигнал літака Шаппса, коли той летів поблизу російського анклаву Калінінград.

Читайте також: Клята росія готувала ядерний удар по Волині або Львівщині?.

Реклама Google

Telegram Channel