Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Морякам, які пережили російський полон після атаки у Керченській протоці, передали іменні кортики

Унікальні кортики виготовив батько одного з моряків Андрія Ейдера Дмитро. 

Фото Європейська солідарність.

Морякам, які пережили російський полон після атаки у Керченській протоці, передали іменні кортики

Петро Порошенко під час поїздки на Одещину вручив іменні кортики військовим морякам, які у 2018 році брали участь у проході українських кораблів через Керченську протоку і потрапили в російський полон

Унікальні кортики виготовив батько одного з моряків Андрія Ейдера Дмитро. Після повернення з полону військові моряки продовжують захищати Україну в одному з підрозділів ВМС, інформує eurosolidarity.

 

 «Ці хлопці є легендами наших Військово-Морських Сил. У 2018 році, коли росіяни незаконно атакували українські військові судна «Нікополь», «Бердянськ» та «Яни Капу» в Керченській протоці, вони потрапили в полон. Тоді історія наших моряків чітко та голосно пролунала в Україні та за кордоном», – нагадав Порошенко. 

«Уся країна боролася за їх визволення. А вони щодня в катівнях Лефортово вірили, що обов’язково повернуться на рідну землю, виявляючи витримку, стійкість та патріотизм. І от нарешті восени 2019 року вони повернулися додому», – пише Порошенко. 

 

 «Дуже приємно зустрітися з героями, які продовжують нести службу та боротися за вільне українське море. Мав за честь нарешті вручити їм кортики, ідея створення яких виникла ще 5 років тому. Вони іменні та мають гравіювання з точними координатами та часом взяття у полон кожного з моряків. Створив їх у своїй ковальській майстерні «Дархан», батько моряка Андрія Ейдера — Дмитро Ейдер», – розповідає пʼятий Президент. 

 

 «Пишаюсь знайомством з кожним із них та переконаний, що наші військові ще точно матимуть змогу вільно ходити водами Чорного та Азовського морів», – зазначає Петро Порошенко. 

 

 

Реклама Google

Telegram Channel