Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Студенти Волинської православної богословської академії традиційно розпочали читання Невсипущого Псалтиря

Читання Невсипущого Псалтиря звершуватимуть протягом 40-ка днів Великого посту.

Фото: facebook.com.

Студенти Волинської православної богословської академії традиційно розпочали читання Невсипущого Псалтиря

Подані імена будуть поминати по декілька разів на день 40 діб

Цьогоріч студенти вишу удванадцяте приступили до цієї справи, відслуживши уставне богослужіння в перший день Чотиридесятниці. Особливістю цьогорічної молитви буде вознесення прохань до Господа Бога за всіх воїнів, що захищають українську землю, та за наближення перемоги над ворогом.

Про це повідомляє Волинська єпархія Православної Церкви України.

Записки «За здоров’я» та «За упокій» у духовному виші (Луцьк, Градний узвіз, 5) можна подати на другому поверсі від 10.00 до 16.00 в будні, у вихідні та святкові дні – на подвір’ї кафедрального собору Святої Трійці, або на своїх парафіях з поміткою «Невсипущий Псалтир в Академії», чи за номерами телефону (067) 267-28-02, (097) 662-00-97.

Засновником традиції вважають преподобного Олександра Константинопольського, який був настоятелем обителі «невсипущих» неподалік річки Євфрат. Святий ігумен Олександр установив у монастирі безперервну молитву. Три роки молився праведник, аби Всевишній відкрив йому Свою волю. Отримавши одкровення, він запровадив у монастирі такий порядок: усіх ченців було розділено на 24 молитовні варти. Змінюючись щогодини, день і ніч вони співали на два лики псалми Давидові, перериваючись лише на звершення богослужінь.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Volyn Nova.

Читайте також: Орден «За мужність» ІІІ ступеня отримав воїн з Волині Богдан Висоцький.

Реклама Google

Telegram Channel