Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Студентів-будівельників луцького вишу залучили до реалізації міжнародного проєкту (Фото)

Отримані в роботі над проєктом досвід та навички допоможуть майбутнім випускникам успішно себе реалізувати.

Фото: lntu.edu.ua.

Студентів-будівельників луцького вишу залучили до реалізації міжнародного проєкту (Фото)

Для здійснення реконструкції існуючих будівель, а також зміни їхніх експлуатаційних характеристик (площі приміщень, поверховості, навантаження на несучі конструкції тощо) необхідно здійснити обстеження їхнього технічного стану загалом, і відповідальних несучих конструкцій, зокрема

Якісне обстеження технічного стану будівлі – запорука розроблення оптимального проєкту з її реконструкції та подальшого ефективного виконання будівельних робіт.

Комунальне підприємство «Волинська обласна клінічна лікарня» розпочало реалізацію міжнародного проєкту PLUA.02.01-IP.01-0119/23 «HEALTH BRIDGES: Establishment of a cross-border telemedicine diagnostics and therapeutic platformfor doctors and patients», що передбачає реконструкцію двох поверхів терапевтичного корпусу (А5). 

Про це йдеться на сайті ЛНТУ.

В цьому процесі під керівництвом досвідчених викладачів Луцького національного технічного університету активну участь беруть і студенти-будівельники.

Під час виконання комплексної роботи було здійснено:

  • обміри та виконання креслень планування частини приміщень на 4-му і 5-му  поверхах та горищі терапевтичного корпусу А5 з вказанням розташування наявних інженерних комунікацій;
  • технічне обстеження стану цегляної кладки несучих і самонесучих стін;
  • відбір проб цегляної кладки несучих стін і подальше визначення в лабораторних умовах міцнісних характеристик стінового матеріалу;
  • визначення типу та геометричних розмірів конструкції перекриття 4-ого і 5-ого поверхів та горища терапевтичного корпусу (А5);
  • визначення за допомогою приладів неруйнівного контролю міцнісних характеристик конструкцій перекриття 4-ого і 5-ого поверхів терапевтичного корпусу (А5) – класу бетону, діаметру арматури, товщини захисного шару бетону тощо.

За результатами обстеження технічного стану будівельних конструкцій терапевтичного корпусу А5 був сформований звіт і виконані необхідні обмірні креслення в електронному та в паперовому варіантах згідно з діючими Державними будівельними нормами.

Залучення студентів-будівельників до складних практичних інженерно-технічних досліджень, обстеження нетипових будівельних конструкцій та вирішення задач з їхнього підсилення сприяє якісній практичній підготовці майбутніх інженерів-будівельників. А отримані в роботі над проєктом досвід та навички допоможуть майбутнім випускникам отримати омріяну професію та успішно себе реалізувати.

 

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Volyn Nova.

Читайте також: У громаді на Волині призначили нового шерифа.

Реклама Google

Telegram Channel