Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Григорій Недопад відзвітував про діяльність Волиньради за минулий рік

Упродовж звітного періоду було проведено 5 пленарних засідань сесій обласної ради.

Фото ілюстративне / facebook.com.

Григорій Недопад відзвітував про діяльність Волиньради за минулий рік

Розпочала роботу позачергова 25-та сесія обласної ради

У порядку денному пленарного засідання - 39 питань. Зареєструвалося 53 обранців громади. У засіданні також взяли участь народні депутати, очільники правоохоронних відомств, керівники обласних комунальних закладів та структурних підрозділів облвійськадміністрації.

Про це повідомляє Волинська обласна рада.

Першим питанням повістки сесійного дня став звіт голови обласної ради Григорія Недопада про діяльність за 2023 рік. У документі зазначено, що попри воєнний стан робота Волиньради була злагодженою і системною, а рішення, прийняті депутатами, – важливими для волинської громади. Окрім того, одним із основних завдань і надалі залишається зміцнення обороноздатності прикордонного регіону, формування надійного тилу для об’єднаних сил оборони та підтримка захисників.

Упродовж звітного періоду було проведено 5 пленарних засідань сесій обласної ради, під час яких розглянуто 232 питання, ухвалено 227 рішень, підтримано 24 депутатських запити, прийнято 21 звернення різного тематичного спрямування до центральних органів влади. Явка депутатів на сесійні засідання склала 83%. Усі проєкти рішень, внесені на розгляд сесій, попередньо опрацьовувалися у 10-ти профільних депутатських комісіях. Засідання постійних комісій проходили відкрито та прозоро. Інформація про їх проведення висвітлювалася на сайті обласної ради та через соціальні мережі «Фейсбук», ютуб-канал, телеграм-канал. У 2023 році усіма постійними комісіями проведено 64 засідання (в тому числі і виїзних), на яких розглянуто 361 питання, з них на сесію обласної ради спрямовано 272. Рішення постійних комісій, а також протоколи засідань оприлюднювалися на сайті обласної ради. Упродовж року представники депутатського корпусу обласної ради брали участь у виїзних засіданнях парламентських комітетів, які проводилися на Волині: з питань енергетики та житлово-комунальних послуг, з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування. За результатами моніторингу Рухом ЧЕСНО прозорості місцевих рад у 2023 році Волинська обласна рада отримала найвищий бал у Рейтинг відкритості.

Мережа закладів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області станом на 31 грудня 2023 року становила 83 заклади, установи, підприємства. З метою їх ефективного функціонування було прийнято ряд рішень щодо оптимізації шляхом реорганізації та об’єднання окремих комунальних установ. Перезавантажено роботу Агенції регіонального розвитку Волині. Основна діяльність установи – формування інвестиційної політики регіону, написання та реалізація проєктів для грантових конкурсів, насамперед, за такими пріоритетними напрямами, як охорона здоров’я, критична інфраструктура, розвиток громад і територій, формування портфелю проєктів громад, створення проєктних команд. Першим вагомим результатом діяльності Агенції стало затвердження 7 проєктів від Волині з 20 відібраних за першим конкурсом програми транскордонного співробітництва Interreg NEXT Польща-Україна 2021-2027. Аналізуючи роботу усіх закладів спільної власності, можна дійти висновку, що умови воєнного стану спонукала трудові колективи гідно проходити усі випробування, приймати складні і нестандартні рішення та реагувати на непрості виклики. Свідченням цьому є активізація діяльності більшості комунальних організацій, спрямована на участь у грантових проєктах, розвивається міжнародна співпраця у різних галузях, широко залучаються небюджетні кошти та інші види допомоги від спонсорів, благодійних фондів та організацій на зміцнення матеріально-технічної бази, запровадження нових спеціальностей та напрямків діяльності, розширення спектру соціальних послуг.

Одним із визначальних пріоритетів діяльності обласної ради стала підтримка Збройних Сил України. Троє представників депутатського корпусу, один працівник виконавчого апарату обласної ради, окремі керівники та працівники обласних комунальних закладів вступили до лав ЗСУ, інші стали їм на допомогу. Від початку повномасштабної війни в Україні обласною радою у співпраці з волонтерами та міжнародними партнерами доправлено на передову 35 автомобілів для підрозділів сил оборони України. Також 14 одиниць автотранспорту (автомобілі швидкої допомоги, автобуси та інші), який перебував на балансі обласних комунальних закладів та підприємств, надано для потреб військових (з них 5 у 2023 році). Окрім того обласною радою передавалися старлінки, рації, квадрокоптери, засоби гігієни, павербанки, генератори, продукти харчування, зарядні станції, обмундирування тощо для підрозділів ЗСУ, Нацгвардії, Держприкордонслужби, ССО, внутрішньо переміщених осіб. Також у 2023 року для потреб військових придбано за особисті кошти працівників обласних комунальних закладів та виконавчого апарату обласної ради майже 60 «мавіків» та понад 40 FPV-дронів. Чимало представників депутатського корпусу обласної ради та трудових колективів обласних комунальних закладів з власної ініціативи та особистим коштом забезпечували надання найрізноманітнішої допомоги бойовим підрозділам об’єднаних сил оборони. Нашим захисникам передавалися автомобілі та запчастини до них, генератори, електричне і газове обладнання, військова амуніція та багато іншого, здійснювався ремонт техніки. Голова та перший заступник голови обласної ради, окремі депутати та голови фракцій неодноразово особисто доправляли гуманітарні вантажі на лінію фронту.

Протягом 2023 року виконавчим апаратом обласної ради своєчасно опрацьовано 73 запити на публічну інформацію з питань: організаційна діяльність обласної ради; фінансово-господарська діяльність комунальних підприємств; призначення та звільнення керівників підприємств, установ, організацій – об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області; управління майном комунальної власності та оренда майна; військова допомога та кошти на оборону країни; заробітна плата та інші.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Volyn Nova.

Читайте також:

Реклама Google

Telegram Channel