Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
На Волині на території виявлення африканської чуми запровадили карантин

Африканська чума свиней - це дуже небезпечна хвороба для диких і домашніх тварин, яка практично не лікується і призводить до загибелі.

Фото: Ілюстративне.Фейсбук.

На Волині на території виявлення африканської чуми запровадили карантин

На території Сереховичівської громади, в урочищі «Тополя», на відстані 3.7 км від села Синове виявлено трупи двох диких свиней

Тврини загинули від африканської чуми.

Про це повідомив на фейсбук-сторінці голова Сереховичівської громади Ростислав Шиманський.

Внаслідок цього встановлена 3-х кілометрова карантинна зона та 10-ти кілометрова санітарна зона контролю, до якої увійшли села Синове, Соколище та Шкроби.

Наразі спеціалісти ветмедицини Старовижівського відділу обходять двори та оглядають поголів'я свиней, а користувачі мисливських угідь обстежують територію задля виявлення хворих чи загиблих тварин. Таких поки більше не виявлено.

Африканська чума свиней - це дуже небезпечна хвороба і для домашніх тварин, яка практично не лікується і призводить до загибелі тварин.

Тому очільник громади закликає бути обережними під час відвідування лісу та дотримуватись заходів безпеки!

«Про будь який випадок виявлення загиблих тварин, хвороб та падежу домашніх, прошу невідкладно повідомляти працівників поліції, Держпродспоживслужби, керівництво, старосту або працівників сільської ради», - наголошує Ростислав Шиманський.

Нагадаємо, про випадок африканської чуми повідомляв Поліський лісовий офіс. Зокрема, мертвих тварин працівники державної лісової охорони виявили в держлісфонді філії «Ковельське лісове господарство» ДП «Ліси України». Фахівці Держпродспоживслужби в області відібрали зразки для проведення лабораторної експертизи, які показали позитивний результат.

На Волині така ситуація, на жаль, не вперше.

У 2015-2016 рр. хвороба найбільше прогресувала і стала причиною фактично знищення дикого кабана в угіддях. Лише за кілька років роботи популяцію вдалося відновити.

В попередні роки також фіксували одиничні випадки в різних регіонах. Завдяки оперативним злагодженим діям фахівців масштаби АЧС вдавалося мінімізувати.

Довідково: африканська чума свиней ― це вірусна хвороба. Для людей вона не несе небезпеки, а для свиней є летальною. Ліків та вакцини від захворювання немає, тому важливо не допускати його поширення. Переносять АЧС переважно дикі кабани. Вірус виділяється зі слиною та екскрементами. Хвороба може проходити у тварин як гостро, так і хронічно безсимптомно, характеризується лихоманкою, геморагічним діатезом, ціанозом шкіри, некродистрофічними змінами паренхіматозних органів. 

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Volyn Nova.

Читайте також: На Волині знову підтвердився випадок африканської чуми свиней.

Реклама Google

Telegram Channel